Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Aktiivinen äänestäjä tekee tulevaisuutta – "Äänestämättä jättäminen ei nyt saisi olla vaihtoehto"

Aluevaalit ovat ajankohtaiset. Yleinen suhtautuminen niihin on kuitenkin aika laimeaa. Aluevaaleissa ollaan uuden äärellä ja tehdään historiaa, tulevaisuutta ja luodaan pohjaa meidän kaikkien sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kehittämiselle.

Jokainen aluevaaleissa valittu valtuutettu osallistuu sinun ja minun palveluideni linjaamiseen ja kehittämiseen. Äänestämättä jättäminen ei nyt saisi olla vaihtoehto.

Aluevaltuustossa asioista päätetään isossa kuvassa. Valtuutettu päättää hyvinvointialue- ja palvelustrategiasta, kuten palveluverkoston periaatteista, palveluiden tuotantotavasta ja henkilöstöpolitiikasta. Muita päätettäviä asioita ovat muiden muassa pelastustoimen palvelutaso, hyvinvointialueen talousarvio ja taloussuunnitelma eli se, mihin rahoja suunnataan ja jäsenten valitseminen toimielimiin.

Ja kaikesta tästä päätetään koko Pirkanmaan mittakaavassa. Yksikään ehdokas ei voi luvata, että jossakin kunnassa jokin asia säilyy.

Aluevaltuustossa tehdään todeksi uudistuksen tavoitteita, eli turvataan yhdenvertaisia ja laadukkaita palveluita hyvinvointialueella asuville, parannetaan palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta, pyritään kaventamaan hyvinvointi- ja terveyseroja, turvataan ammattitaitoisen työvoiman saanti sekä pyritään hillitsemään kustannusten kasvua.

Itselleni tärkeimpiä teemoja ovat juuri kustannusten kasvun hillintä, toimiva organisaatio ja saavutettavat palvelut. Uudistustyö ei ole valmis ensimmäisellä, eikä varmasti toisellakaan aluevaltuustokaudella, mutta iso työ alkaa 1.3.2022. Vain äänestämällä voit vaikuttaa!

Vain äänestämällä voit vaikuttaa!

Arja Laitinen

aluevaaliehdokas (sd.)

Nokia