Lukijalta | Maassa rauha ja hyvä tahto – "Tuhannen taalan kysymys: Miten hieno tunnelma voisi säilyä?"

Kaikenlaisen myllerryksen ja kuohunnan maailmassa vaatii tosi kehittynyttä luonnetta säilyttää mielenrauhan – muulloinkin kun joulun aikana.

Kokemuksia on, että kun ihmeen ansiosta, Turun joulurauhan julistuksen jälkeen, monissa perheissä nähdään raitis isä tai riitelemättömät lapset ja nuoret, kynttilöin valaistun juhlapöydän ympärillä. Joulun sankari tuntuu elävän ja lämmittävän mieltämme, ehkä pienten tai suurten ponnistelujemmekin ansiosta.

Tuhannen taalan kysymys: miten hieno tunnelma voisi säilyä?

Mauno Koivisto sanoi aikanaan: kun meitä provosoidaan ei pidä provosoitua. Houkutuksia kun rittää: markkinat kuluttamaan ja vehkeilevät, juonittelevat, kiihkoilevat ja pahansuovat tahot ympäröivät meitä aika-ajoin.

Työpaikalla eräs sanoi, kun toinen syöksi solvauksiaan: tuliko nyt kaikki ulos – se helpottaa”.

Ja Elaine S. Dalton totesi: ”Nuorena kirjoitin vihkoon luettelon asioista, joita tekisin aina, ja asioista, joita en tekisi koskaan. Kun ystäväni lukiossa sanoivat: Ei yhdestä ryypystä ole haittaa, minä nauroin ja sanoin: Päätin 12-vuotiaana, etten juo”.

Olipa saanut hyvän kasvatuksen!

Tuomo Isokangas

kaupunginvaltuutettu, aluevaaliehdokas (ps.)

Nokia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut