Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Merkittäviä uutisia – "Tässä talkoisiin tarvitaan kaikkia... mikäli lentämään enää uskaltaa ketään patistaa. Oman kentän mahdollisuuksia kannattaa tarvittaessa käyttää"

Tampereen on tapahtunut tällä viikolla asioita, joita voi pitää eri syistä historiallisina.

Nokia-areenan virallisia avajaisia vietettiin keskiviikkona. Areena on moderni urheilun, viihteen ja kulttuurin monitoimikeskus, tamperelaisen elämystalouden veturi ja Näsinneulan jälkeen merkittävin uutuus kaupunkikuvassa. Uudessa areenassa on lisäksi Suomen toinen kasino ja monella tapaa uniikki Lapland Hotels Arena. Keskiviikon puheissa lueteltiin pitkät listat nimiä, jotka ovat myötävaikuttaneet areenan rakentamiseen. Todellisuudessa joukko on luonnollisesti huomattavasti juhlapuheissa mainittua suurempi.

Torstaina Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen Näsijärven tekosaaren rakentamisesta. Hiedanrannassa viime vuodet maalla maannutta Sulkavuoren louhetta aletaan ajaa järveen Näsisaareksi jo kevättalvella. Saarelle on tulossa ratikkareitti Hiedanrantaan ja Lentävänniemeen ja tulevaisuudessa myös asuinkerrostaloja. KHO:n päätös katkaisee pitkän ja monivaiheisen lupa- ja valitusprosessin, joka on työllistänyt pitkään ja paljon. Päätös velvoittaa vielä tarkempaan veden ladun ja pohjaveden seuraamiseen, joka on hyvä asia.

Pitkän vaikuttamisen ja myös suoran myyntityön tulosta oli tiistain uutinen siitä, että Air Baltic tuo Tampere-Pirkkalaan tukikohdan, josta lennetään Riikan lisäksi kuuteen kohdekaupunkiin eli kolmesti viikossa Frankfurtiin, Kööpenhaminaan, Müncheniin ja Osloon sekä kahdesti viikossa Malagaan ja Rodokselle. Uutisen merkittävyydestä kertoo se, että jo yksi kolmesta ensimmäisestä kohteesta olisi viime viikolla tuntunut isolta parannukselta kaupungin saavutettavuuteen. Tässä talkoisiin tarvitaan kaikkia... mikäli lentämään enää uskaltaa ketään patistaa. Oman kentän mahdollisuuksia kannattaa tarvittaessa käyttää.

Kolmen tämän kokoluokan uutisen sattuminen samalle viikolle on harvinaista, mutta kertoo luonnollisesti jotakin Tampereen tämän hetken dynaamisuudesta. Näistä mikään ei olisi toteutunut ilman poikkeuksellisen pitkäjänteistä työtä.