Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Aluevaalit ovat tärkeämmät kuin kuntavaalit – "Ratkaistavaksi tulee myös rahoituksen riittävyys"

Pirkanmaan ensimmäiset hyvinvointialueen vaalit lähestyvät. Kuntien palveluista sosiaali- ja terveystoimi sekä pelastustoimi siirtyvät maakuntahallinnon alaisuuteen.

Mukana menee yhteensä noin 18 000 työntekijää ja yli puolet kuntien veroprosenteista ja aihealueen valtionosuudet.

Muutos on suurin koskaan kunnallisessa itsehallinnossa. Ihmisen kannalta vaalit ovat tärkeämmät kuin kunnallisvaalit.

Kuinka terveyttämme ja sosiaalipalveluja hoidetaan jatkossa? Laki on kaikille sama, mutta sen soveltaminen omaan maakuntaan tulee olemaan valittavalle valtuustolle esimmäinen haasteellinen tehtävä.

Käytännöt kunnissa ovat erilaiset. Niiden yhteensovittaminen ja mahdollisten päällekäisyyksien poistaminen tulevat työllistämään ensimmäistä valtuustoa. Säilyvätkö terveysasemat, piteneekö matkat, kuinka käy reuna-alueiden? Ratkaistavia asioita on paljon.

Ratkaistavaksi tulee myös rahoituksen riittävyys ja ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuus. Ikäihmisten palvelut, hoito ja hoiva nousevat myös keskiöön, koska heidän palvelutarpeensa ovat kasvamaan päin.

Aluehallinnon valmisteluissa Pirkanmaa on maan eturivissä.

Laadukas ja riittävä hoito ja hoiva koko alueella on päämäärä. Perussuomalaisten tavoitteena on saada laadukkaat ja hyvin toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille koko Pirkanmaalla. Yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa se onnistuu.

Aluehallinnon valmisteluissa Pirkanmaa on maan eturivissä. Täällä on ammattitaitoista ja hyvää henkilökuntaa valmistelemassa uudistusta. Sopii odottaa, että Pirkanmaalla tämä uudistus tulee onnistumaan, lukuisista haasteista huolimatta.

Yrjö Schafeitel

seniori, pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu

PSHP:n hallituksen jäsen

aluevaaliehdokas (ps.)