Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Ilmari Nurmisen terveiset: Politiikka kaipaa inhimillisyyttä ja poliitikko ihmisyyttä – "Olen Tammelantorin tsemppipeukkujen voimalla jaksanut"

Odotan tänä vuonna erityisen paljon joulua. Erityisesti odotan pientä hengähdystaukoa tuulisen syksyn jälkeen, aikaa läheisten kanssa, jouluruokaa ja kiireetöntä lepoa.

Joulu herättää minussa ristiriitaisia tuntemuksia kohtaamieni ihmisten kautta. Kaiken juhlahumun keskellä on muistettava monissa ihmisissä pyhien herättämät tunteet yksinäisyydestä, muistot rikkoutuneista ihmissuhteista tai huoli lahjoista ja jopa ruoasta.

Siksi haluan kannustaa, että tehdään jokainen joulustamme omalla tavallamme paras mahdollinen. Muistetaan huomioida läheisiä ja vähän kaukaisempiakin ihmisiä – se ei maksa mitään, mutta on varmasti arvokas lahja monille.

Huolenpidosta olen itsekin ollut kiitollinen kuluneen syksyn aikana. Kun välillä olen joutunut aika koviin median pyörityksiin, olen Tammelantorin tsemppipeukkujen voimalla jaksanut. Mitä isompiin saappaisiin olen saanut teiltä luottamusta, sitä yksinäisempää työ samalla on ja sitä parkkiintuneempi nahka on myös luotava.

Se ei ole aina helppoa: olla kova ja päämäärätietoinen kone, mutta samalla pehmeä ja inhimillinen ihminen.

Tampereen valtuuston puheenjohtajana olen johtanut valmistelua, jolla vahvistamme yhteisiä pelisääntöjä kaupungin kaikelle toiminnalle siitä, että asioista voi ja pitää saada aina keskustella – mutta toisen loukkaamiselle ja vihapuheelle on kaupungissa nollatoleranssi. Tulen puheenjohtajana huolehtimaan asian toteutumisesta.

Olen Tammelantorin tsemppipeukkujen voimalla jaksanut

Henkilökohtaisesti haluan tuoda esille sen, miten hyviä ja asioihin perehtyneitä valtuutettuja meillä Tampereella on. Vaikka välillä ikävät asiat nousevat otsikoihin, niin kokonaisuutena meillä on ollut hyvä ja eteenpäin katsova työskentely. Kiitos koko Tampereen valtuustolle ja erityisesti pormestari Anna-Kaisa Ikoselle (kok.) ja kaikille virkahenkilöille alkaneesta valtuustokaudesta.

Yhdessä rakennamme kotikaupungista entistä paremman. Tämä onnistuu vain niin, että meillä on tekijöitä muutoksen toteuttamiseksi. Siksi haluan erityisesti kiittää kaupungin henkilöstöä – ja tietenkin kaikkia tamperelaisia asukkaita.

Ollaan ihmisiksi toisillemme. Hyvää joulua jokaiselle!

kirjoittaja on kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (sd.)