Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Oma terveyskeskus, omat lääkärit – "On uskomaton tunne päästä lääkärin puheille..."

Kihniöläisillä oli aikanaan onni saada lääkäripariskunta, jotka asettuivat asumaan kuntaamme.

Kuntalaiset voivat hyvin sanoa heitä ”omiksi lääkäreiksi”. Jokaiselle kunnalle on loittovoitto saada vakituiset lääkärit. Kaiken lisäksi tärkeä on oma terveyskeskus, jossa ovat tutut, turvalliset hoitohenkilökunnat sekä muut tärkeät työntekijät.

Kun iän myötä on tullut monia erilaisia vaivoja, niin ymmärtää tutun lääkärin merkityksen. Lääkärini tuntee minut pääkopasta varpaisiin. On uskomaton tunne päästä lääkärin puheille, kun kotona on ”rintaan pistänyt ja ketuttanut”.

Sama on tilanne kun sairaanhoitajat ovat kertoneet, mistä kaikesta särkyni, kolotukseni, väsymykseni ja vaivani ylipäätään johtuvat. Se tunne, kun saa ammattilaisilta vahvistuksen, että kyllä tässä vielä eteenpäin potkitaan ja kun saa varmuuden mistä säryt ja vaivat ovat kotoisin. Kaularangan piruhan sen päänsäryn taas sai aikaan, eikä aivoissa muhiva infraktin alku.

Nyt kun uusi hyvinvointialue piakkoin ottaa sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen haltuunsa, niin näillä Pirkanmaan reuna-alueilla syystäkin olemme huolissamme.

Eihän se käy mitenkään järkeen, että hyvinvointialueen kokonaisuutta ajatellen joutuisimme uhraamaan oman terveyskeskuksen laadukkaan läheiset palvelut ja omat erinomaiset lääkärimme.

Kumpi tulee halvemmaksi: oma terveyskeskus vai taksikyydit kauemmaksi?

Itseäni ärsyttää jo nyt, kun puhutaan 20 minuutin ajomatkasta terveyskeskukseen. Kumpi tulee halvemmaksi oma terveyskeskus vai taksikyydit kauemmaksi? Taas kerran ollaan menossa raha edellä. Missä on se ihminen?

Kihniöläiset haluavat edelleen oman turvallisen, lähellä olevat terveyspalvelut ja lääkärit. Hyvinvointialueen suunnitelmissa on laajat sosiaali- ja terveysasemat. Kihniön sairaalan tiloihin tällaisen kokonaisuuden luominen sopii kuin nenä päähän.

Lähdetään hyvinvointialueen rakentamisesta siitä, että otetaan mallia niistä joissa on toimittu esimerkillisesti, eikä lähdetä purkamaan hyväksi koettuja, toimivia ja asiakkaita mallikaasti palvelevia toimipisteitä.

Hannu Tiainen aluevaaliehdokas (vas.) Kihniö