Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Omaishoitajat tekevät yhteiskunnalle tärkeää työtä

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on teemaviikko, jolla halutaan nostaa esiin omaishoitoasioita. Teemaviikkoa on vietetään tällä viikolla 21.–28.11.

Omaishoitajat tekevät tärkeää ja vaativaa työtä läheistensä parhaaksi. He ovat ensiarvoisen tärkeitä myös yhteiskunnallisesti. Omaishoitajien panos hoiva- ja hoitotyöhön tuo isoja säästöjä kuntien ja vuoden 2023 alusta hyvinvointialueiden talouteen, sekä helpottavat hoitohenkilökunnan saatavuuteen liittyvää painetta.

Väestön ikääntyminen tekee omaishoidosta yhä tärkeämmän hoivavaihtoehdon samalla, kun laitos- ja kotihoito kärsivät resurssipulasta.

Omaishoitajien terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen, jaksamiseen ja kuntoutukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Meidän kaikkien olisi hyvä miettiä, mitä voisimme tehdä omaishoitajien jaksamisen tueksi. Olisiko yksi parannus tähän liittyen maakunnassamme, että omaishoidon tukea saava henkilö pääsisi maksutta oman kunnan liikuntapalvelujen piiriin?

Monesti omaishoitotyötä tehdään yksin ja yksinäisyys saattaa olla monelle raskasta, sen huomioimiseen voisimme jokainen puuttua lähipiirissämme.

Hyvää omaishoitajien viikkoa ja voimia tärkeään työhön!

Lisa Wesin Urjala