Lukijalta: Avannetarvikkeita ei saa enää kotiin – "Muun Suomen avanneleikattuja kyseisenlainen kielto ei koske"

Me avanne- ja vastaavasti leikatut saimme tietää, että Tuomi Logistiikka aikoo sopimuksessaan avannetarvikkeiden toimittajien kanssa kieltää avannetarvikkeiden toimittajilta kotiinkuljetuspalveluiden järjestämisen ja tiedon jakamisen tuotteistaan Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

Tähän asti olemme vapaasti voineet saada tuotetietoutta vertaistukitapaamisissamme, joihin olemme kutsuneet eri avannetarviketoimittajien edustajia esittelemään tuotteitaan.

Tuomi Logistiikka ei salli myöskään avannetarvikkeiden toimittajien järjestää kotiinkuljetusta, joka helpottaisi suuresti haja-asutusalueilla asuvia ja muita, joille on hankalaa käydä noutamassa tuotteita jakelupisteistä.

Tuomi Logistiikka perustelee vaatimuksiaan sillä, että jotkin henkilöt kiusaantuvat avannetarviketoimittajien markkinoinnista. Asiasta ei ole tehty kattavaa kyselyä, mutta yhdistyksemme saamat kommentit puhuvat vapaan tuoteinformaation puolesta.

Kun saamme tietoa uusista tuotteista pysymme selvillä tuotekehityksen tilasta. Kun saamme esittelytilaisuuksissa tilata tuotenäytteitä kokeiltavaksemme, voimme antaa tuotteista palautetta valmistajalle, jotka siten osavat tehdä parannuksia tuotteisiinsa.

Tuomi Logistiikka pelkää villiä tuotteiden tilaamista veronmaksajien rahoilla, mutta se ei pidä paikkaansa, koska kaikki avannetuotteet tilataan avannehoitajan kanssa käydyn vastaanoton perusteella ja hänen lausuntonsa mukaan.

Markkinointi- ja kotiinkuljetuskielto koskee vain Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueen avanneleikattuja. Muun Suomen avanneleikattuja kyseisenlainen kielto ei koske. Tämä on vastoin tasa-arvo lainsäädäntöä.

Jorma Pekkala

puheenjohtaja

Pirkanmaan Ilco ry

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut