Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Terveydenhuollon henkilöstöä on kuunneltava – "He tietävät parhaiten, miten rajallisia varoja on viisain käyttää"

Koronapandemiasta selviytymisessä ratkaisevan suuri merkitys on ollut terveydenhuollon henkilöstöllä. Viime aikoina julkisuudessa on puhuttu paljon hoitohenkilökunnan jaksamisesta ja siitä, kuinka monet heistä harkitsevat alan vaihtoa.

Terveydenhuollon ammattilaisten arvostuksen on jatkuttava ratkaisemaan myös ikääntyvän väestön hoitohenkilöstöpulaa. Väestö ikääntyy ja tarvitsee aiempaa enemmän palveluja. Samaan aikaan syntyvyys laskee ja huoltosuhde heikkenee.

Tähän haasteeseen vastaavan historiallisen mittakaavan sote-uudistuksen toimeenpano lähestyy. Pirkanmaan sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyvät kunnilta hyvinvointialueen vastuulle vuoden 2023 alusta.

Uudesta hyvinvointialueesta tulee Pirkanmaan suurin työnantaja. Sen palveluksessa on reilun vuoden päästä yli 18 000 henkeä. Henkilöstön mielipiteen on kuuluttava. He tietävät parhaiten, miten rajallisia varoja on viisain käyttää.

Kaikkia keinoja hoivan tason ylläpitämiseksi on hyödynnettävä. Hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa on huolehdittava siitä, että hoivapalvelut säilyvät lähipalveluina ja esimerkiksi kotihoitoon saadaan riittävät resurssit.

Janne Riitakorpi

aluevaaliehdokas (kesk.)

Tampere