Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Voisiko Vaitinaron puistoraittia nopeuttaa? – "Yhteys alkaa Uittotunnelilta ja päättyy Hiedanraittiin ollen siis noin 600 metriä pitkä"

Tampereen kaupunki on rakentanut ansiokkaasti Näsijärven eteläistä kevyen liikenteen rantareittiä Santalahdesta Lielahden suuntaan ja se onkin jo hyvin ajettavassa kunnossa lähes Uittotunnelille saakka.

Santalahden tapahtumapuiston kohdalla väylä on aivan erinomaisessa kunnossa jopa pyöräilijöille tarkoitettuja eroteltuja kaistoja myöden. Jo nyt pääsee kevyt liikenne oikein hyvin liikkumaan Hämeenpuiston pohjoisosasta Santalahden kohdalle Paasikiventien yli rakentuvan ylikulkusillan kupeeseen.

Yksi puuttuva palanen pitäisi saada vielä toteutettua.

Tämä kuutisen sataa metriä pitkä osuus tuntee nimen Vaitinaron puistoraitti ja siitä on Tampereen kaupungin katusuunnitteluyksikkö tehnyt jo suunnitelmankin, joka on hyväksytty yhdyskuntalautakunnassa kesällä 2021. Yhteys alkaa Uittotunnelilta ja päättyy Hiedanraittiin ollen siis noin 600 metriä pitkä.

Ehdotankin nyt Tampereelle, että tämä kaupungin länsiosia sekä ylöjärveläisiä palveleva kevyen liikenteen yhteys toteutettaisiin mahdollisimman nopeasti. Nopean toteutuksen mahdollistaa hankkeen hyvä suunnitelmavalmius ja kohteen halpa hinta, joka oman arvioni mukaan on vain muutamia kymmeniä tuhansia euroja, mikäli väylä rakennetaan sorapintaisena ja enimmilläänkin noin 100 000 euroa päällystettynä.

Valmiina ollessaan Vaitinaron puistoraitti yhdessä jo rakennetun väylästön kanssa parantaa merkittävästi kevyen liikenteen turvallisuutta, koska erittäin vaarallinen Vaitinaronkadun valo-ohjattu tasoylitys jäisi reitiltä pois. Tämän lisäksi Santalahden alueella parhaillaan rakenteilla olevan ratikan työmaa ja siellä liikkuvat työkoneet voitaisiin väistää kulkemalla rantareittiä Paasikiventien ja Näsijärven rannan välissä upeissa järvimaisemissa.

Kokonaan valmis Näsijärven eteläinen rantareitti palvelisi erittäin laajaa ja alati kasvavaa maankäyttöä Länsi-Tampereella ja Ylöjärvellä ja sen vaikutuspiirissä on kymmeniä tuhansia potentiaalisia liikkujia alueella

Jarmo Kuivanen

Tampere