Lukijalta: Jokainen kantaa vastuuta – "Jos tarvitaan kolme rokotetta, tekeekö se toimenpiteestä huonon?"

Esa Kanerva29Tampere

Vapaus edellyttää velvollisuuksia.

Lassi Kaleva (ps.) yrittää Tamperelaisen kolumnissaan (13.11.) perustella rokotuskielteisyyttään. Perustuslaki velvoittaa suojelemaan kaikkia kansalaisia. Lassi Kaleva hakee kolumnissaan useita syitä karttaa rokotevelvollisuutta.

Jos tarvitaan kolme rokotetta, tekeekö se toimenpiteestä huonon? Hän kysyy, ovatko perustuslailliset oikeudet voimassa vain silloin, kun meillä on voimassa oleva koronapassi? Kaikki oikeudet ovat voimassa rokotusten jälkeen. Mikäli ei halua rokottautua, tekee itse päätöksen omista oikeuksistaan.

Rokotusten haittavaikutukset ovat hyötyyn nähden siedettävät. Jos 90 prosenttia hyötyy jollakin tavalla rokotuksesta, rokottamattoman ravintolan ulkopuolelle jääminen on järkeen käypää. Hoitajapulan kanssa covid-rokotuksilla ei ole mitään tekemistä. Alaa vaihdetaan, jos vaihdetaan, enimmäkseen turhautumisen tunteesta ja uhoamisen halusta.

Yhteiskunnassahamme tapahtuu paljon itsemääräämisoikeuden ulkopuolella olevia velvollisuuksia. Maan puolustaminen on velvollisuus ja tarttuvia muitakin tauteja on pakko ottaa rokotteita. Ei rokotevelvollisuus jaa kansalaisia eri kasteihin eikä syrjäytä ketään.

Esa Kanerva

Tampere

Ei rokotevelvollisuus jaa kansalaisia eri kasteihin eikä syrjäytä ketään.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut