Lukijalta | Toimivat tilat elämän tähden – "maailman huippujen joukkoon kuluvalta sairaalalta edellytetään osaavan henkilöstön lisäksi nykyaikaista ympäristöä varusteineen ja laitteineen"

Elämän tähden – tähän tunnukseen on onnistuneesti kiteytetty miksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Tampereen yliopistollinen sairaala ovat olemassa.

Laadukas potilashoito, rohkeat avaukset toimintojen uudelleenjärjestelyissä ja systemaattinen pitkäjänteinen kehitystyö ovatkin nostaneet PSHPn kansalliseksi suunnannäyttäjäksi ja TAYSin kansainvälisesti arvostetuksi sairaalaksi.

TAYS on päässyt muun muassa aikakauslehti Newsweekin julkaisemalle maailman sadan parhaan sairaalan listalle ja sairaanhoitopiirin palvelukokemuskyselyyn 2019 vastanneista 97,4 prosenttia suosittelisi sairaalaa läheiselleen.

Kiitos saavutetusta menestyksestä kuuluukin ensisijaisesti osaaville työhönsä sitoutuneille työntekijöille, mutta myös omistajakunnille ja sairaanhoitopiirin päätöksentekijöille.

Sairaanhoitopiirin tulevaisuuden tavoitteet ovat selkeät. Vuonna 2040 hyvinvointikampus on kansainvälisesti verkottunut, tunnistettu ja tunnustettu terveyden- ja hyvinvoinnin tutkimuksen ja innovaatioiden ekosysteemi. Kampus houkuttelee terveysteknologioiden, hyvinvointipalvelujen ja hyvinvoinnin edistämisen huippuosaamista. Kampuksella on merkittävää kansainvälistä huippututkimusta, liiketoimintaa, palvelukonsepteja ja uusia kansalaisyhteiskunnan osallistamisen käytäntöjä.

Tämä velvoittaa nykyisiä ja tulevia päättäjiä. Uuden edessä tarvitaan ratkaisuja ja rohkeutta toimia.

Hyvinvointialue tuo mukanaan mahdollisuuden myös sairaanhoitopiirille mahdollisuuden tehdä muutoksia, joita ei aiemmin ole voitu edes ajatella.

Maailman huippujen joukkoon kuluvalta sairaalalta edellytetään osaavan henkilöstön lisäksi nykyaikaista ympäristöä varusteineen ja laitteineen. Sairaanhoitopiirin uudistamisohjelma on yksi esimerkki päättäjien tehtävistä. Ohjelma on nyt puolessa välissä ja se on saatava maaliin.

Tavoite on tehostaa toiminnan prosesseja ja siten alentaa potilashoidon kustannuksia. Rakennus- ja laiteinvestoinnit ovat välineitä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Tilat tulee suunnitella monikäyttöisiksi ja tehokkaiksi. Silloin toimintaan ei kohdistu epätarkoituksenmukaisten tilojen aiheuttamia säästöpaineita ja henkilöstön työnhyvinvointi paranee. Tällä on vaikutusta kykyyn rekrytoida uusia työntekijöitä.

Paras mahdollinen hoitoprosessi edellyttää nykyaikaisia toisiinsa nähden lähekkäin sijoitettuja tiloja.

Tilojen pirstaloitunut sijoittuminen tontille tai vanhaan rakennusrunkoon sijoittaminen ei mahdollista sairaanhoitopiirissä asetettujen tavoitteiden saavuttamista eikä ole potilaiden tai henkilöstön kannalta mielekästä.

Sairaanhoitopiirin valtuuston, hallituksen ja johdon tehtävänä on huolehtia sairaanhoitopiirin eli Pirkanmaan asukkaiden edusta ja hyvästä taloudenhoidosta.

Sairaanhoidon kulut ovat yhteiskunnalle ja kansalaisille merkittävä ja tärkeä kuluerä. Suurten numeroiden sisälle ei saa kasvattaa turhia vanhasta rakennuskannasta aiheutuvia kuluja. Varat on suunnattava hoitotyöhön ja henkilökunnan työn sujuvuuteen.

Atanas Aleksovski (sd.)

valtuuston puheenjohtaja

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut