Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Häpeävätkö demarit omia puheitaan vai pelottaako kansalaisten palaute?

Lokakuisessa valtuuston kokouksessa näkyvästi käsiteltiin kaupungin pakolaiskiintiötä.

Apulaispormestari Pekka Salmi (sd.) kirjoitti aiheesta Tamperelaiseen 10.11. kolumnin, joka sisälsi suoranaisia valheita perussuomalaisista.

Kolumnissaan Salmi väitti perussuomalaisten leimanneen maahanmuuttajat ”raiskaajiksi ja murhamiehiksi”. Näin ei tapahtunut. Eräiden maahanmuuttajaryhmien yliedustus rikostilastoissa on fakta, jonka sekä Ruotsin että Suomen poliisi on nostanut esiin.

Salmi myös väitti perussuomalaisten pitävän ”varakkaita parempina kuin köyhiä” ja ”valkoihoisia parempina kuin tummaihoisia”. Nämä väitteet eivät kumpua perussuomalaisesta ajattelusta.

Mutta mikä saa apulaispormestarin kirjoittamaan kuvatulla tavalla? Syitä arvelemme olevan ainakin kaksi.

Ensinnäkin sosialidemokraatit alkavat itsekin hahmottaa, kuinka vastuutonta maahanmuuttopolitiikkaa he ovat olleet edistämässä. Suomessakin lähiöt ja koulut eriytyvät vaarallisesti ja maahanmuuttajista koostuvien katujengien määrä kasvaa nopeasti. Näistä ongelmista olemme luvanneet äänestäjillemme valtuustossa puhua, vaikka vasen laita pyrkiikin suumme tukkimaan.

Toinen syy Salmen hyökkäykseen lienee se, että hän hakee puolueelleen lisää kannatusta kasvavasta maahanmuuttajaväestöstä.

Ruotsistakin tiedetään, että sosialidemokraattien kannatus on erittäin korkealla, jopa yli 70 prosentin tasolla, useissa maahanmuuttajalähiöissä. Sosiaalietuuksia jakavaa kättä äänestetään ja sen demarikin tietää.

Kolumnissaan Salmi myös vihjasi, ettei valtuuston videotallenteita saisi koostaa tai levittää sosiaaliseen mediaan, kutsuen tätä ”manipuloinniksi”. Häpeävätkö demarit omia puheitaan vai pelottaako kansalaisten palaute?

”Perästä kuuluu”, kirjoitti Pekka Salmi. Näin on, ja siksi se kuuluisikin myös kestää, mitä sieltä kuuluu. Jos ei kestä kuulla edes palautetta valtuustopuheistaan, olisi parempi olla puhumatta lainkaan.

Veikko Vallin kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu (ps.)

Joakim Vigelius kaupunginvaltuutettu (ps.)