Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Puskapysäköintiä tulkitaan lain perusteella – "Muuta vaihtoehtoa ei ole tätä työtä tehdä"

Tommi Rasila kirjoitti kolumnin puskapysäköinnistä viikonvaihteen Tamperelaiseen.

Hänen mukaansa kirjoitukseni oli ”tuulahdus suoraan 70-luvulta”. Vertaus oli osuva, sillä synnyin aikana, jolloin Kekkonen oli presidenttimme ja Leonid Brežnev johti Neuvostoliittoa.

Virkakokemukseni ja lainsäädännön ohella tulkitsen työtäni myös neljän jalkapalloilevan lapsen isänä, joista kaksi pelaa ikäkausijoukkueessa. Tunnen siis hyvin kyytihaasteet ja sen, että toisinaan myös huoltajan tulee jäädä kentän reunalle.

Pitäydyn kannassani, että Tampereelta löytyy pysäköintipaikkoja – myös Kaupista – jossa lähimmästä pysäköintilaitoksesta on vain minuuteissa laskettava kävelymatka tekonurmikentille.

Ohjaan virassani pysäköinnintarkastajia määräämään virhemaksuja lakiin perustuen. Muuta vaihtoehtoa ei tätä työtä ole tehdä.

Minusta lainsäädäntö maaston puolelle pysäköinnissä on selkeä – se ei pääsääntöisesti ole sallittua. Tulkintaamme toki muutamme, mikäli lainsäädäntöä kirjoitetaan uusiksi tai oikeuslaitos päätöksissään tulkitsee toisin.

Minusta on paikallaan, että myös pysäköinninvalvonnan taholta tien käyttäjiä kannustetaan ekologisuuteen.

Valvontaviranomaiset joutuvat usein tekemään työtään siten, että sitä ympäröi mielipiteiden kirjo ja jatkuva palautteiden tulva. Edellä mainituista huolimatta on valittava selkeä valvontalinjaus, seisottava sen takana ja soudettava vene perille keikuttelijoista huolimatta.

Minusta on paikallaan, että myös pysäköinninvalvonnan taholta tien käyttäjiä kannustetaan ekologisuuteen.

Lisääntyvä julkisen liikenteen käyttö helpottaa myös pysäköintipainetta siellä, minne sitä muodostuu esimerkiksi tapahtumien yhteydessä.

Tavoitteemme on ennen kaikkea ohjata liikennekulttuuria sellaiseen suuntaan, että tiellä liikkuminen olisi turvallista ja sujuvaa.

Sami Hurinki

vastaava pysäköinnintarkastaja

Tampereen kaupunki