Pääkirjoitus Tule hyvä saari, tule paha saari... – "Nyt eniten ymmällään on tavallinen tamperelainen, joka oikeutetusti ihmettelee vuosien prosessia... ja kuivalla maalla Hiedanrannassa makaavaa saarta"

Julkisuudessa on käyty uutismedian välityksellä viranomaisten välistä sananvaihtoa Näsijärven saaritäytöstä, josta tehdyt valitukset ovat parhaillaan Korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Kaupunkiympäristöstä vastaava apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) ihmetteli viime perjantaina lähettämässään tiedotteessa ja tämän viikon keskiviikon Tamperelaisen kolumnissaan, miksi Pirkanmaan Ely-keskus on yllättäen muuttanut kantaansa kriittiseksi saaritäyttöä kohtaan oikeusprosessin edetessä. Osa näkemyksistä on nostettu esille vasta lausunnossa KHO:een tehtyyn valitukseen, suomii Jäntti.

Julkisuuteen on koko prosessin ajan kerrottu, että saaritäyttöidea kehitettiin ja hiottiin yhteistyössä juuri Pirkanmaan Ely-keskuksen kanssa. Alkuperäisestä rannasta lähtevästä täytöstä Ely-keskus oli valittanut ja Vaasan hallinto-oikeus eväsi vesiluvan.

Pirkanmaan Ely-keskuksen vastaus tämän lehden Lukijalta-palstalla korostaa, että Ely-keskuksen tehtävänä on tuoda esiin hankkeiden mahdollisia ympäristövaikutuksia ja ja arvioida selvitysten riittävyyttä. Lausunnossa Ely-keskus myönsi, ettei sillä ole loppujen lopuksi asiantuntemusta ottaa tyhjentävästi kantaa Näsijärven pohjan kantavuuteen.

Miksi Ely-keskus sitten katsoi selvitykset riittäviksi KHO:een asti, kysyy Jäntti. Hänen mukaansa tempoilu vaarantaa kaupungin oikeusturvan. Jäntti syyttää Ely-keskusta mielivaltaisuudesta ja näkee taustalla piiloagendan saaritäytön torpedoimiseksi.

Julkinen keskustelu tärkeistä paikallisista asioista ja niiden taustoista on aina paikallaan. Toivottavasti myös suora keskusteluyhteys Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan Ely-keskuksen välillä pysyy auki.

Solmujen avaaminen on monesta syystä paikallaan, sillä nyt eniten ymmällään on tavallinen tamperelainen, joka oikeutetusti ihmettelee vuosien prosessia... ja kuivalla maalla Hiedanrannassa makaavaa saarta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut