Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Pirkanmaan ELY-keskus vastaa Jäntille – "Aineisto oli vaillinaista ja toimme tämän selvästi esiin..."

Apulaispormestari Aleksi Jäntin (kok.) kolumnissa keskiviikon Tamperelaisessa on esitetty kritiikkiä Pirkanmaan ELY-keskusta kohtaan.

Tampereella on suunniteltu tekosaaren rakentamista Näsijärveen ja tämä lupaprosessi on kesken. Korkein hallinto-oikeus (KHO) käsittelee tällä hetkellä Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry:n asiasta tekemää valitusta.

ELY-keskuksen tehtävänä on tuoda esiin hankkeiden mahdollisia ympäristövaikutuksia. KHO päättää Näsijärven saaritäytöstä.

KHO pyysi ELY-keskukselta yhdistyksen valitukseen liittyen lausuntoa. Annoimme lausunnon, mutta toimme esiin, ettei ELY-keskuksella ole asiantuntemusta ottaa tyhjentävästi kantaa Näsijärven pohjan kantavuuteen.

ELY-keskus kuitenkin tarkasteli Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry:n valituksessaan esiin tuomaa pohjatutkimusdataa ja teki siitä huomioita.

ELY-keskuksen käyttämä aineisto oli vaillinaista ja toimme tämän selvästi esiin täydentävässä lausunnossa KHO:lle ja annoimme asian tiedoksi myös Tampereen kaupungille.

ELY-keskuksen tehtävänä on tuoda esiin mahdollisia ympäristövaikutuksia hankkeiden valmistelussa ja arvioida selvitysten riittävyyttä.

ELY-keskuksen tehtävänä on tuoda esiin mahdollisia ympäristövaikutuksia hankkeiden valmistelussa ja arvioida selvitysten riittävyyttä. Näin on toimittu myös Näsisaaren hankkeen eri vaiheissa.

Näsisaaren tapauksessa on lausuttu muun muassa hankkeen vaikutuksista pohja- ja pintavesiin. Tällä hetkellä Näsisaaren lupaprosessi on kesken ja KHO tekee siitä aikanaan päätöksensä.

Mari Rajala, ympäristö- ja luonnonvarat -vastuualueen johtaja, Pirkanmaan ELY-keskus

Tuija Sievi-Korte, ympäristönsuojeluyksikön päällikkö, Pirkanmaan ELY-keskus