Lukijalta | Pirkanmaan ELY-keskus vastaa Jäntille – "ELY-keskuksen tehtävänä on tuoda esiin mahdollisia ympäristövaikutuksia hankkeiden valmistelussa..."

Apulaispormestari Aleksi Jäntin (kok.) kolumnissa keskiviikon Tamperelaisessa on esitetty kritiikkiä Pirkanmaan ELY-keskusta kohtaan.

Ei uskoisi, ellei olisi totta – "Vastuullinen viranhaltija tai viranomainen ei toimi mielivaltaisesti"

Tampereella on suunniteltu tekosaaren rakentamista Näsijärveen ja tämä lupaprosessi on kesken. Korkein hallinto-oikeus (KHO) käsittelee tällä hetkellä Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry:n asiasta tekemää valitusta.

ELY-keskuksen tehtävänä on tuoda esiin hankkeiden mahdollisia ympäristövaikutuksia. KHO päättää Näsijärven saaritäytöstä.

KHO pyysi ELY-keskukselta yhdistyksen valitukseen liittyen lausuntoa. Annoimme lausunnon, mutta toimme esiin, ettei ELY-keskuksella ole asiantuntemusta ottaa tyhjentävästi kantaa Näsijärven pohjan kantavuuteen.

ELY-keskus kuitenkin tarkasteli Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry:n valituksessaan esiin tuomaa pohjatutkimusdataa ja teki siitä huomioita.

ELY-keskuksen käyttämä aineisto oli vaillinaista ja toimme tämän selvästi esiin täydentävässä lausunnossa KHO:lle ja annoimme asian tiedoksi myös Tampereen kaupungille.

ELY-keskuksen tehtävänä on tuoda esiin mahdollisia ympäristövaikutuksia hankkeiden valmistelussa ja arvioida selvitysten riittävyyttä.

ELY-keskuksen tehtävänä on tuoda esiin mahdollisia ympäristövaikutuksia hankkeiden valmistelussa ja arvioida selvitysten riittävyyttä. Näin on toimittu myös Näsisaaren hankkeen eri vaiheissa. Näsisaaren tapauksessa on lausuttu muun muassa hankkeen vaikutuksista pohja- ja pintavesiin. Tällä hetkellä Näsisaaren lupaprosessi on kesken ja KHO tekee siitä aikanaan päätöksensä.

Mari Rajala

ympäristö- ja luonnonvarat -vastuualueen johtaja

Pirkanmaan ELY-keskus

Tuija Sievi-Korte

ympäristönsuojeluyksikön päällikkö

Pirkanmaan ELY-keskus

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut