Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Klassikkosatu on ajankohtaisempi kuin koskaan – "Vastoinkäymisten hetkellä on tärkeää, että lähellä on ystävä"

Viime viikolla siirsimme Uros Liven historiaan ja otimme vastaan Tampereen Kannen areenan. Tätä nimenvaihtoa seurasimme useiden lehti- ja somekirjoitteluiden siivittämänä. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Riippumatta siitä, millä nimellä koko kaupunkia puhuttava areena tunnetaan, on se tärkeä vetonaula Tampereen kaupungille ja koko Pirkanmaalle. Uudenvuodenpäivänä areena on Tampereen kasvatin Kiira Korven valtakunta, jossa hän painaa päähänsä Lumikuningattaren kruunun ja johdattaa yleisön muiden luistelulegendojen kanssa jäiseen seikkailuun.

Tampere-talo ja Kantelinen Company kokosivat Lumikuningattareen nimekkäiden luistelutähtien lisäksi kansainvälistä arvostusta keränneet musiikin, ohjauksen, koreografian, visuaalisen suunnittelun, käsikirjoituksen ja pukusuunnittelun ammattilaiset. Tällaista jääshow’ta, jääbalettia ja suurtuotantoa ei ole koettu Tampereella koskaan. Tälläkin rakkaalla lapsella on siis monta nimeä. Yksi näistä nimistä on Snödrottningen.

Lumikuningatar tekee poikkeuksellisen teon tuomalla ruotsinkielisen kulttuurin Tampereelle, sisämaan ytimeen. Yhdessä viidestä Lumikuningattaren esityksestä kuullaan ruotsinkielinen kertojaääni. Tulevana lauantaina vietetään Ruotsalaisuuden päivää, ja siten onkin ajankohtaista ja tärkeää nostaa esiin ruotsinkielisten yleisöjen mahdollisuus kulttuurielämyksiin äidinkielellään.

Klassikkosatu sopii hyvin tähän päivään. Sadun keskeinen roolihahmo Kai kohtaa vastoinkäymisiä ja tarvitsee apua selviytyäkseen. Vastoinkäymisten hetkellä on tärkeää, että lähellä on ystävä, joka ei hylkää ja haluaa auttaa. Kuka tahansa voi samaistua universaaliin ystävyyden tarinaan.

Lumikuningatar on myös suurtuotanto, jota on rakennettu korona-ajan keskellä uskoen siihen, että vielä tulee aika voimaannuttavalle yhdessä tekemiselle, tunne-elämyksien luomiselle ja yhdessä kokemiselle.

Tälläkin rakkaalla lapsella on siis monta nimeä.

Nyt se aika on täällä. Unohdetaan siis pitkä korona-ajan eristäytyminen ja kotiin linnoittautuminen, ja kohdataan turvallisesti kulttuurin äärellä muun muassa areenalla, teattereissa ja Tampere-talossa. Me odotamme teitä.

kirjoittaja on Tampere-talon viestintä- ja markkinointipäällikkö.