Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Ei ollut Uroksen aika – "Nimi areenan seinässä pysyy puheenaiheena varmasti, mutta juuri nyt olisi kaikkien kannalta hyvä keskittyä siihen, mitä on seinien sisällä"

Torstaina kuultiin jo ennakoitu uutinen, jonka mukaan Uros Live on taas Tampereen Kannen areena. Toimitusjohtaja Marko Hurme kertoi torstaiaamuna Tamperelaiselle, että halliyhtiöltä loppui luotto Uroksen talouden kantokykyyn ja pinna ilmiselvään mainehaittaan.

Kiinteistö-oy Tampereen Monitoimiareenan hallituksen päätös nimisponsorisopimuksen irtisanomisesta oli yksimielinen, mutta luonteeltaan yksipuolinen. Päätös on toimitettu Urokselle tällä viikolla.

Uros-yhtiön tämänhetkisestä tilanteesta kertonee jotain se, että yhtiöstä ei ainakaan perjantai-iltapäivään mennessä toimitettu minkäälaista kannanottoa. Superkannattavasta liiketoiminnasta kuvan antaneen huipputeknologiayhtiön olettaisi omankin julkisuuskuvansa takia viimeistään nyt puolustautuvan aktiivisesti viime viikkojen epäilyksiä vastaan. Lieneekö niin, että oululaissveitsiläisessä yhtiössäkin tilanne koetaan niin toivottomaksi, ettei hanttiin enää panna?

Tavanomaisesti miljoonasopimuksen yksipuolinen katkaisu johtaa jonkinlaiseen juridiseen prosessiin. Prosessin venyminen kertonee myös siitä, että areenayhtiö on halunnut varmistaa tukevan pohjan.

Nimeä – ja lopulta siis myös taloustilannetta ja yhtiön taustoja – lukuunottamatta moderni ja kotimaisuuttaan korostanut teknologiayhtiö ehti olla vuoden verran unelmakumppani areenalle. Tampereelle lupailtiin 200 työpaikan osaamiskeskusta. Lisäarvoa piti olla tarjolla areenallekin. Uroksen esineiden internetiin pohjautuvan digiosaamisen kerrottiin räjäyttävän areena-asiakkaan tajunnan. Lopulta yhtiön varsinaiselle ydinosaamisellekaan ei ilmeisesti löytynyt katetta. Areenayhtiön ja Uroksen välillä ei ollut Hurmeen mukaan teknologiasopimusta reilua kuukautta ennen hallin avaamista.

Kun iso osa tärkeimmistä asioista ei ollut niin kuin piti, on valintaprosessissa mennyt moni asia pieleen. Jälkiviisaus on turhaa, mutta lopputulos ratkaisee. Oppia pitää ainakin ennen uuden nimisponsorin valintaa.

Nimi areenan seinässä pysyy puheenaiheena varmasti, mutta juuri nyt olisi kaikkien kannalta hyvä keskittyä siihen, mitä on seinien sisällä.