Lukijalta | Hervantaan tarvitaan tehovalvontaisku – "Punaisia päin ei ajeta..."

Kolmosen ratikka on puksuttanut ilonamme Hervannassa jo melkein puoli vuotta.

Nyt arvon kanssa-autoilijat olisi korkea aika opetella liikennesäännöt ajettaessa Insinöörinkadun liikenneympyrässä: punaisia päin ei ajeta ja liikkeelle lähdetään vasta, kun keltaisetkin valot ovat sammuneet!

Punaisia päin ajetaan aivan surutta, vaikka ratikka olisi jo ympyrässä ja liikkeelle lähdetään vaikka keltaiset valot vilkkuvat.

Tuhahditko jo nipottamiselleni keltaisia päin ajamisesta? Ei kannattaisi: keltaiset vilkkuvat valot punaisten sammumisen jälkeen voivat varoittaa jo toisesta suunnasta saapuvasta ratikasta.

Todistan näitä liikennerikkomuksia valitettavasti päivittäin ja arviolta yhdeksänä kertana kymmenestä joku kanssa huristelija ajaa täysin päin punaisia aiheuttaen vaaratilanteita. Parhaan suorituksen tähän mennessä näin viime viikolla kun farmari ajoi päin punaisia ja läpi liikenneympyrästä ratikkakiskoja pitkin.

Jos kyseistä liikenneympyrää vahtimaan saataisiin peltipoliisi, ei poliisivoimienkaan vuosibudjetteihin tarvitsisi kajota, kun tamperelaiset sen rahottaisivat muutamassa kuukaudessa.

Tuhahditko jo nipottamiselleni keltaisia päin ajamisesta?

Ymmärrän kyllä, että joskus voi autolla vahingossa tulla joutuneeksi punaisten palaessa ympyrään, jos joutuu väistämään vasemmalta tulevia autoja ja on jo ajanut liikennevalon ohitse. Tämä tilanne tosin ei todellakaan selitä kymmeniä päivittäisiä liikennerikkomuksia tässä ympyrässä.

Olisikohan mahdollista saada poliisin tehovalvontaisku liikenneympyrään joku päivä? Tuntuu, että nyt tarvitaan järeämpiä muistutuksia uusista liikennejärjestelyistä.

Nimimerkki Näen punaista

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut