Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakina Se suuri salaliitto – "Keskipisteenä on Joulupukki..."

MItä? Taasko siitä USA:n vaalivarkaudesta? Ainako niistä koronarokotteeseen piilotetuista mikrosiruista?

Ei.

Jottei lukijan poliittinen verenpaine nouse yli ymmärryksen paljastan heti, että tämä salaliitto on hiljaa vaikuttanut keskuudessamme jo iät ajat. Mutta nyt on koronatilanne nostanut sen uutiotsikoihin. Keskipisteenä on Joulupukki, tuo muinaisen Myran piispa Nikolauksen perilliseksi väitetty, ja erehdyttävästi Karl Maxia muistuttava partaoletettu.

Salaliittoteoreetikot väittävät, että Joulupukki on olemassa. Sillä ja Hammaspeikolla on vuoskymmenet joulun alla uhkailtu lapsia pysymään pilttuussaan.

Kun koronapandemia on sekoittanut maailmantaloudenkin salaliittoympyrät, ovat myös joulupukkisalallttoteoreetikot hädissään. Tavarakontit ja laivat ovat näet ruuhkautuneet lähtösatamiinsa, joten etupäässä Kiinassa valmistettut lelut eivät ehtine ajoissa Joulupukinkaan jakeluorganisaatioon.

Jos vanhemmat joutuvat selittelemään lapsille, että tänä jouluna ei pukki ehkä tulekaan lahjoineen, saattavat pienimmätkin älylaitteiden älyllistämät lapsoset ryhtyä laskemaan yhteen muutakin kuin yksi ynnä kaksi.

Salaliittoteoreetikot väittävät, että Joulupukki on olemassa.

Eikö Joulupukki olekaan kaikkivoipa, kuten se toinen tuolla oikean, ei digipilven, takana? Onko pukkia siis edes olemassa? Vaarallisia ajatuksia!

Käsityösalaliittolaiset ovat alkaneet patistaa kansaa tekemään lahjoja itse. Jopa miesoletettu voi kuulemma oppia kutomaan ja neulomaan villasukkaa, pipaa ja patalappua.

Vaan koronapa on pannut lonkeronsa siihenkin peliin. Kun Suomesta on lampaat susittakin hävitetty melkein sukupuuttoon, ei perisuomalaista villaa tahdo kaupasta saada. Eikä sitä hienoa islantilaistakaan, koska se konttiliikenne… ja niin edelleen. Pitäisi tuoda uutta lammaskantaa villoja tuottamaan. Tuoda? Mistä? Millä? Ai niin, ne kontit.

Pitäkääpä nämä mielessä, katsellessanne joulunavauskulkueen pukkipaaraatia, tai etsiessänne pukkipalvelun puhelinnumeroa. Ja tarkisiakaa nyt herrantähden koronapassista onko Joulupukin rokotukset kunnossa.

Pandemia ei ole vielä mennen talven lumia. Eivätkä salaliittoteoriat.

kirjoittaja on Amurissa asuva käsikirjoituskoneenkuljettaja oto. evp. jne.