Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vähäinen valvonta lisää piittaamattomuutta – "Kun ei valvota, kansalaiset piut paut välittävät..."

Eduskunta säätää hallituksen esityksestä aina vaan uusia lakeja. Kuitenkaan lisääntyneeseen sääntelyyn ja lakien valvontaan ei osoiteta määrärahoja. Tästä seuraa, kun ei valvota, että kansalaiset piut paut välittävät niitä noudattaa.

Esimerkiksi Tampereen liikenteessä ajetaan surutta päin punaisia, samoin jalankulkijat suurissa ryhmissä ylittävät kadun punaisen palaessa sähköpotkulautailijoiden ja pyöräilijöiden jalkakäytävillä ajosta puhumattakaan. Rattijuopumus ja ajokortitta-ajot pikku-uutisineen ovat tätä päivää.

Linja-autoaseman läpi ajetaan ja sinne tuodaan ovelle asti matkustajia, jotka täällä eivät jaksa 80 metriä vetolaukkua liikuttaa, Vantaan kentällä ja satamissa he kyllä pystyvät. Viimeisimpänä vielä lausuntokierroksella oleva ajokorttilain muutosesitys jossa 17-vuotiaille tulisi yöajokielto viikonloppuöinä: kuka uskoo että he sitä noudattaisivat?

Poliisien vähyys ja määrärahojen jatkuva alijäämä aiheuttaa valvonnan puuttuessa, että kansalaisten moraali lakeja kohtaan romahtaa ja röyhkeimmät ja muista piittaamattomat yksilöt mellastavat miten tykkäävät.

Pertti Mönkö

Tampere