Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Valotapahtumat piristävät pimeää

Ensi viikolla pimeän ja märän lokakuun keskelle syttyy taas valoa, kun Tampereen perinteiset Valoviikot alkavat. Valoviikkoja on järjestetty jo vuodesta 1966, joten viiden vuoden päästä voidaan juhlia tapahtuman 60-vuotisjuhlia.

Ensimmäiset valokuviot tuotiin Saksasta ja valoviikot kestivät kolme viikkoa. Tapahtuma on sittemmin laajentunut usean kuukauden mittaiseksi piristykseksi pimeän vuodenajan keskelle.

Vanhat valokuviot uusittiin 2010-luvun puolivälissä ja sittemmin Hämeensiltaa koristaneet hevoset on voinut bongata Konsulinsaaressa. 2010-luvulla katukuvaan tuotiin myös valopallot, jotka ovat herättäneet ihastusta.

Valoviikot ovat saaneet rinnalleen myös muita valotapahtumia.

Viime vuonna kaupunki korvasi itsenäisyyspäivän ilotulituksen Keskustorin rakennusten seiniin heijastetulla valaistuksella. Supersuosion saanut juhlavalaistus on saamassa jatkoa tänäkin vuonna. Valoinstallaatiot jatkuvat itsenäisyyspäivästä aina ensi vuoden alkupäiviin asti.

Valaistus herätti laajasti ihastusta, olihan se nykytermein ilmaistuna ”instagrammable” eli tarpeeksi valokuvauksellinen ja kiinnostava, jotta kuvan voi julkaista sosiaalisessa mediassa.

Tänä vuonna osana Valoviikkoja nähdään myös Tampereen taidemuseon 90-vuotistaivalta juhlistava Valogalleria. Siinä 15 rakennuksen seinään heijastetaan taideteoksia. Osa on suunniteltu nimenomaan tätä varten, osa on vanhempia teoksia.

Valoviikkoihin voi ottaa varaslähdön jo tänä viikonloppuna Finlaysonin Projio-tapahtumassa. Tiistaihin asti kestävässä tapahtumassa nähdään kuuden taiteilijan teoksia.

Valoviikot ja erilaiset muut valotapahtumat tuovat kaivattua piristystä, kun ikkunasta ulos katsoessa on lähinnä pimeää ja märkää.

Uutispäällikkö