Kolumni: Tarkkikset takaisin kouluihin – "Päättäjien on reagoitava tilanteeseen"

Veikko Vallin (ps.) -

Veikko Vallin

On kiistaton tosiasia, että käytösongelmat kouluissamme ovat lisääntyneet. Erityisluokkien poistaminen sekä älypuhelinten aiheuttama levottomuus asettavat opetukselle suuria haasteita. Joissakin tapauksissa opettajat joutuvat kohtaamaan työssään jopa väkivaltaa.

Vastuullisten päättäjien on reagoitava tilanteeseen ja taattava opettajille keinot ja resurssit puuttua ongelmiin.

Suomen loistavien Pisa-tulosten kääntyminen laskuun on myös tosiasia. On syytä alleviivata, että ongelma ei ole opettajissa, vaan huonossa opetussuunnitelmassa ja todellisuudesta irrallaan olevassa koulupolitiikassa. Jostain syystä tälläkin saralla on menty vihervasemmistolainen ideologia edellä puuhun ja lähdetty korjaamaan asiaa, joka ei ollut rikki. Sen seurauksena saatiin jälleen kerran kauniita ajatuksia paperille, jotka tuottavat rumia tuloksia tosielämässä.

On myös hyvä muistaa, että ongelma ei koske kaikkia kouluja yhtä lailla. Tämä ei kuitenkaan pyyhi ongelmaa pois, vaan osoittaa pikemminkin todeksi sen vaarallisen eriytymiskehityksen — segregaation — josta me perussuomalaiset olemme koettaneet varoittaa jo pitkään.

Esimerkiksi Hervannan koulujen ongelmat ovat kaikkien päättäjien tiedossa. Viime talven Hätähuuto Hervannasta -tilaisuus, jonka koulujen vanhempainyhdistykset päättäjille järjestivät, on 2020-luvun todellisuutta. Ainoastaan aatteensa sokaisemat eivät kykene sitä näkemään.

Me perussuomalaiset olemme tässä asiassa vanhempien, lasten ja opettajien puolustajia. Lapset nimittäin tarvitsevat ihan perusasioita: rauhallisen ja turvallisen luokkaympäristön, jossa opettajat pystyvät keskittymään olennaiseen eli opettamiseen.

Lapset tarvitsevat ihan perusasioita: rauhallisen ja turvallisen luokkaympäristön.

Kauniit puheet ja selittelyt eivät enää riitä. Tarvitaan tekoja. Tampereen Perussuomalaiset tekevät tästä aiheesta valtuustoaloitteen, johon toivomme kaikki muutkin puolueet mukaan. Koulurauha kuuluu kaikille.

kirjoittaja on kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu (ps.)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut