Pääkirjoitus Ratikka synnytti ravintolailmiön – "Helsingissä on ratikkabaari Spårakoff, mutta Tampereella sitä ei tarvita. Täällä riittävät tavalliset ratikat ja niiden varrella oleva ravintolatarjonta"

Tamperelaiset ovat totuttautuneet oikeaan ratikka-aikaan nyt reilut kaksi kuukautta. Osan arkeen ratikka on mahtunut hyvin, osa taas kipuilee muun muassa muuttuneiden bussilinjojen takia.

Arjen pendelöinnin lisäksi ratikka on alkanut vaikuttaa myös kulkureitteihin vapaa-ajalla ja viihdetarjonnan perässä. Tämän lehden uutisjutussa kerrotaan ilmiöstä, jossa illanistujaisporukat ovat löytäneet ratikan kulkupeliksi baarikierroksilla. Tamperelaisravintoloista kerrotaan nopeasti yllättävän vahvaksi kasvaneen ilmiön monenlaisista ilmentymistä.

Kolmonen synnytti tuoppiturismin Tampereelle – "Asiakas on vaan tullut ratikalla kohti keskustaa ja katsonut, että tuossa on ravintola..."

Ratikalla kuljetaan kaupungilla nyt baarista baariin. Reittisuunnitelmia on monenlaisia. Hypätään vaunuun, ajetaan pysäkinväli, mennään sopivalta näyttävään kuppilaan, juodaan yksi, hypätään ratikkaan, ajetaan seuraavalle pysäkille ja niin edelleen. Tai sitten matkaan lähdetään spontaanisti ilman reittisuunnitelmaa ja hypätään pois vaunusta, kun houkuttelevan näköinen paikka näkyy ikkunasta.

Erityisen houkutteleva väli ratikalla tehtäviin baarikierroksiin on linjan 3 väli Kalevan Prismalta Sammonkadun rehevöityneen ravintolatarjonnan läpi Itsenäisyydenkadulle ja Hämeenkadulle.

Kolmonen synnytti myös tuoppiturismin. Erityisen renessansin ovat kokeneet linjan 3 reitin vastakkaisissa päissä olevat perinteiset tamperelaiset olutravintolat Pyynikintorin Tuoppi ja Hervannan Kultainen apina. Niissä asiakaskunnat ovat jopa osittain yhdistyneet, kun kantaporukka on lähtenyt yhdelle Pyynikiltä Hervantaan ja päinvastoin. Puolentoista tunnin vaihtoajalla ehtii hyvin.

Helsingissä on ratikkabaari Spårakoff, mutta Tampereella sitä ei tarvita. Täällä riittävät tavalliset ratikat ja niiden varrella oleva ravintolatarjonta. Kun edessä on pian pikkujoulukausi, ilmiö varmasti vielä vahvistuu ja siitä saadaan uusia ilmentymiä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut