Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Tampereen kevyen liikenteen historiaa – "Onni on harrastaa kevyttä, monipuolisesti terveellistä liikuntaa"

Meillä on onni harrastaa kevyttä, monipuolisesti terveellistä liikuntaa.

Siitä kiitos mielenkiintoisen, kulttuurillisen ja maisemallisen reitistön tekijöille!

Kun tutustuin siihen, palautui mieleeni tapaninpäiväaloitteeni 1971, jolloin soitin ystävälleni Tampereen Taivaltajien puheenjohtaja Altti Luomalle ideastani tehdä kevytliikennetieverkosto Tampereelle.

Mielestäni hän oli sopivin ja kelvollisin kokoamaan joukkonsa meidän, Pirkanmaan Luonnonsuojeluyhdistyksen aktivistien mukaan tekemään ainakin Tampereella uutta liikennehistoriaa.

Sen joulun aikana perustimme jalankulku- ja polkupyörätiestön työryhmän, johon Luonnonsuojeluyhdistyksen puolelta kuului erittäin ansioitunut erämaidenkin kulkija Martti Polvinen ja Taivaltajien puolelta kevyeen liikenteeseen erikoistunut suunnittelija Simo Moisio.

Työ alkoi 1972. Kuten siihen aikaan oli luonnollista, toimimme vain oman intomme ilossa. Aika oli silloin omaa, eikä työpalkkioitakaan ollut. Vain tavoite oli selkeä.

Perusteellisesti ja jopa iloisesti tehty työ valmistui ajoissa.

Kokonaisuus käsitti runsaat 80 kilometriä. Työryhmä esitti sen kaupunginjohtaja Pekka Paavolalle. Esitys on dokumentoitu. Tilaisuudessa Altti Luoma kertoi pyrkimyksenämme olleen vapaa-ajan, sekä koulu- ja työmatkaliikenteen kehittäminen. Tavoitteina oli myös virkistyminen ja sen tuloksena parempi terveys.

”Näiden mahdollisuuksien tarjoamista pidämme kaupungille tärkeänä meille jokaiselle kaupunkilaiselle niin henkisen kuin ruumiillisenkin kunnon ja terveyden hoitamisessa.” Työmme valmistui 1973.

Lauri Ruippo

Tampere