Kolumni Kohti tapahtumavuotta 2022 – "Tähän joukkoon Tampere haluaa kuulua mukaan"

Tapahtumakaupungin hiljaiselon jälkeen ollaan jo pikkuhiljaa kurkottamassa ensi vuoteen. Se tuleekin tarjoamaan täyslaidallisen erilaista elämää kaupunkiin jo pelkästään suurtapahtumien muodossa. Suurtapahtumilla tavoitellaan aina aluetaloudellisia, imagollisia ja yhteisöllisiä vaikutuksia.

Aluetalous piristyy, kun hotellit, ravintolat ja muu palvelusektori saavat asiakkaita. Vastaavasti onnistuneen tapahtuman myötä kaupunki-imago ja tunnettuus kohenevat. Yhteisöllinen kokemus kasvaa, kun tapahtuma näkyy niin turisteja kuin asukkaita piristävänä näkynä osana kaupungin kokonaisilmettä.

Jääkiekon MM-kisat saapuvat kaupunkiin toukokuussa, mutta valmistelutyötä tehdään jo täysillä. Tavoitteena on, että kisat eivät konkretisoidu vain niille, joilla on ollut mahdollisuus saada liput, vaan kisat näyttäytyvät eri tavoin koko kaupunkiyhteisössä ainutlaatuisella tavalla.

Ensi vuonna pilotoidaan myös ensimmäistä kertaa joukkoliikennelippua, joka mahdollistaa kisojen aikana lipun ostaneille ilmaisen joukkoliikenteen käytön.

Formaattia testataan myös erikseen valittavissa muissa tapahtumissa ensi vuoden aikana. Toimintamallista on hyviä kokemuksia maineikkaista eurooppalaisista tapahtumakaupungeista. Tähän joukkoon Tampere haluaa kuulua mukaan.

Jääkiekon jälkeen suurtapahtumille seuraa jatkoa, kun kaupunkitapahtuma Gymnaestrada toteutuu Tampereella kesäkuussa. Paikalle odotetaan 12 000 voimisteluseurojen harrastajaa ja kilpailijaa ympäri Suomen. Kisat toimivat vastapainona ja jatkumona toukokuun jääkiekkohumulle.

Jääkiekon jälkeen suurtapahtumille seuraa jatkoa.

Tästä jatketaan sitten vain pari viikkoa eteenpäin ja Mastersyleisurheilun MM-kilpailut starttaavat Ratinassa. Tapahtumaan odotetaan ainakin 4500 yli 35-vuotiasta yleisurheilijaa, mutta lukumäärä voi vielä nousta.

Tapahtumien lisäksi kaupunki täyttyy luonnollisesti taas tutuista festivaaleista, teatterista, konserteista ja urheilusta. Ala kaipaa kipeästi asiakas- ja rahavirtoja ja parin kesän hiljaiselon jälkeen ja kysyntääkin varmasti on.

Siksi syksyn syntymäpäiviin, isänpäivään ja joululahjahankintoihin ei liene pahitteeksi sisällyttää mahdollisuutta hankkia jo lippu näihin tulevan vuoden rientoihin. Lahjan saaja, tapahtuman järjestäjä ja koko aluetalous kiittää.

kirjoittaja on Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut