Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Salaliitoilla pelotellaan ihmisiä – "Jotkut poloiset sitten uskovat pelotteluun..."

En ole uskonut silmiäni, kun olen lukenut netin keskustelupalstoja. Mikä tahansa uutinen, joka koskee koronaa tai rokotetta, kerää alleen aivan järkyttävää settiä.

Siis Suomessa on joukko ihmisiä, jotka uskovat, että korona on huijausta, ja rokote on ”pahan eliitin” keino harventaa ihmisiä ja ilmeisesti orjuuttaa loput? Netissä levitetään disinformaatiota ja aivan törkeitä valeita. Pari esimerkkiä vastuuttomista valeista: rokote on geeniterapiaa, sisältää myrkkyjä ja murskattuja sikiöitä, aiheuttaa lapsettomuutta, tuhoaa immuniteetin.

Jotkut poloiset sitten uskovat pelotteluun, vaikka faktat ovat helpostikin löydettävissä. Voi kun kaikilla olisi sitä media- ja lähdekriittisyyttä!

Yleinen väite näyttää olevan, että ”valtamedia” valehtelee. Salaliitossa juonimassa tavallista kansalaista vastaan ovat eliitin lisäksi kuulemma hallitus, viranomaiset, median edustajat, lääketieteen tutkijat, virologit, lääkärit, hoitajat ja niin edelleen. Näitä kaikkia epäillään, ja sitten uskotaan sokeasti, kyseenalaistamatta jotain MV-lehteä tai Tokentuben tyyppiä.

Mikä motivaatio ja agenda näillä huhuja ja valeita levittävällä ihmisillä on?

Osa kerää itselleen seuraajia ja rahaa Youtubessa ja Tokentubessa. Joillain sattuu juuri olemaan parantavaa havupuujuomaa tai bioresonanssia myynnissä.

Yleinen väite näyttää olevan, että ”valtamedia” valehtelee.

Kuka muuten ottaa vastuun, kun ihminen ei uskalla ottaa rokotetta, ja yrittää hoitaa itseään havupuujuomalla tai eläinten loislääkkeellä, ja käykin huonosti? Ei yhtään kukaan. Osa halunnee oman varttinsa julkisuudessa. Jotkut profiilit ovat trolleja, jopa vieraan valtion trolleja.

Paheksun todella tällaista pelonlietsontaa. Kannattaa myös miettiä, kuka tai ketkä hyötyvät, jos ihmiset menettävät luottamuksensa yhteiskuntaan ja koko järjestelmään?

Harmittaa, säälittää ja suututtaa, koska meillä on hyvä koulujärjestelmä, ja kaikki saavat käydä maksutta peruskoulun, nyttemmin toisen asteeenkin. Tietoa on vapaasti saatavissa, ja sitä toki pitää ihmisille jakaa ja tarjota, mutta se ei näytä riittävän.

Miten hirveää mahtaa olla pelätä turhaan ja elää niin, että kuvittelee, että kaikki tahtovat itselle pahaa! Miten me voimme auttaa näitä ihmisiä?

kirjoittaja on nokialainen kaupantäti, luottamusmies ja kaupunginvaltuutettu (vas.)