Pääkirjoitus Oivia valintoja! – "Kummeli-hokemista löytyy yhä osuva tilanteen tiivistävä viisaus sekä arkeen että juhlaan"

Tampereen päivänä palkittiin taas kunnostautuneita tamperelaisia. Tänä vuonna Tampereen palkinnot menivät Kummelille ja korkeakouluneuvos Markku Lahtiselle. Lisätään Tampereen kaupungin sinällään oiviin palkintoperusteluihin vielä muutama ajatus.

Pohjaltaan vakaasti kangasalalaisen Kummelin palkitseminen Tampereen palkinnolla on sopivaa, sillä harva televisiotuotanto tai kulttuurituote kiinnittyy ihmisten mielissä niin vahvasti Tampereeseen. Vielä vanhan liiton TV 2:n vakaasti tohloppitaustainen tv-sarja, vahvasti tampereenkieliset hokemat ja Tampereen näkyminen sketsien kuvauspaikkoina ovat tehneet Tamperetta ja tamperelaisuutta tutuksi eri puolella Suomea. Sarja oli ennen kaikkea nyt keski-ikäistyville suomalaisille niin järisyttävä sukupolvikokemus, että Kummeli-hokemista löytyy yhä osuva tilanteen tiivistävä viisaus sekä arkeen että juhlaan. Nykyisin Kummeli-huumorin vahvasta pohjasta todistaa se, että hokemia toistavat patistamatta nykyteinitkin ja sketseistä tehdyt pätkät leviävät sosiaalisessa mediassa meemeinä jo kansainvälisesti.

Korkeakouluneuvos Markku Lahtinen ehti yli 20 vuoden työuransa aikana muuttua Tampereella synonyymiksi ammattikorkeakoulun rehtorille. Ilman Lahtista ammattikorkeakoulut eivät olisi Suomessa löytäneet paikkaansa suomalaisessa koulutusjärjestelmässä läheskään yhtä sujuvasti kuin nyt. Tämän lisäksi Lahtinen oli kätilöimässä Tamkin ja Piramkin fuusiota ja etsimässä Tamkille roolia Tampereen korkeakouluyhteisössä.

Tampereen kaupungin I luokan kultaiset ansiomitalit myönnettiin tyylikkäästi teemahengessä seitsemälle henkilöille, jotka ovat omalla työllään olleet mukana turvaamassa tamperelaisten elämää pandemian aikana. Tähän joukkoon laskettiin elinkeinoelämän edustajana myös Tampereen Messujen eläköityvä toimitusjohtaja Hannu Vähätalo, jonka 20-vuotisen kauden aikana tamperelaisista messuista on tullut menestystuote. Vähätalon kohdalla pitkäaikaiset näytöt olisivat voineet toki riittää myös Tampereen palkintoon.

Oivia valintoja! Onnea palkituille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut