Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Elokapina on järjestelmällistä anarkiaa – "Faktisen kiristyksen kohteena on Suomen eduskunta, jolta pyydetään mahdotonta"

Tää on jänskä tää #Elokapina. Suunnitellaan tiukasti etukäteen, mukana ryhmäkuri ja aktiivinen, samoja lauseita toistava tiedotus. Todetaan etukäteen, että ollaan tekemässä luvaton rikos, ellei vaatimuksiin suostuta - eli oikeutetaan toiminta sillä että joku muu ei ole tehnyt jotain.

Tässä tapauksessa faktisen kiristyksen kohteena on Suomen eduskunta, jolta pyydetään mahdotonta ja päästään näin suorittamaan itse oikeutettua kansalaistottelemattomuutta.

Tämän jälkeen mennään väkivallattomasti istumaan keskelle näkyvää pääväylää, jonne on etukäteen tiedotuksen keinoin agitoitu paikalle paitsi omat, myös vastustajat, media ja poliisi.

Sitten odotetaan väkivallattomasti, että tilanne eskaloituu, jotta päästään keräämään pisteitä siitä miten asiattomat huutelijat vastustivat rauhanomaisia mielenosoittajia tai poliisit kohtelivat kaltoin paikallaan istuvaa aktivistia. Näitä kuvia levitetään paitsi suomalaisessa myös ulkomaisessa mediassa.

Tässä vaiheessa haastan itse kunkin miettimään mistä Elokapina on Suomeen tullut, mistä sitä rahoitetaan, mistä siihen vaikutetaan ja mistä sitä johdetaan.

Ja mikä on toiminnan päätavoite, ilmastonmuutoksen vastustaminen eli elo vaiko tuo jälkimmäinen eli kapina, anarkia.

E nnalta suunniteltu ja laajalla organisaatiolla toteutettu rikos on järjestynyttä rikollisuutta.

Pahoitteluni, mutta ette saa minun sympatiaani. Ratsastatte hyvällä asialla mutta teillä ei ole oikeutta monopolisoida ilmastonmuutoksen vastustamista. Työ on käynnissä monella rintamalla ja toivon todellakin että saamme tehtyä riittävän paljon riittävän nopeasti jotta teemme mahdollisimman vähän pysyvää vahinkoa biosfäärillemme.

Minun nähdäkseni ennalta suunniteltu ja laajalla organisaatiolla toteutettu rikos on järjestynyttä rikollisuutta.

Se, että se tehdään niin sanotun hyvän asian puolesta ei poista tätä yksinkertaista tosiasiaa – maailmassa on yllin kyllin huonoja esimerkkejä miten käy kun jokin ryhmä määrittelee oman aatteensa lain yläpuolelle.

kirjoittaja jää odottamaan sulkevatko sairaanhoitajat rantatunnelin, kahlitsevatko rokorevastaiset itsensä ratikoihin vai leiriytyvätkö kannabisaktivistit pääradan kiskoille