Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tampereella on historiaa tulokkailla menestymisestä – "Eri puolilta Suomen tulleiden monien suurten pesäpallopersoonallisuuksien – joidenkin mielestä jopa isojen egojen – Manse PP oli lopulta pudotuspelien yhtenäisin joukkue"

Perjantaina vietetään Tampereen päivää ja sen päälle perinteistä Tampereen päivän viikonloppua tapahtumineen.

Onnea meille kaikille tamperelaisille ja sellaisiksi itsensä kokeville asuinpaikasta riippumatta!

Tampereen päivä on ollut aina hengeltään suvaitsevainen juhla. Mitä muutakaan se voi olla kaupungissa, jonka taloudellinen kasvu ja menestys on perustunut väestönkasvuun ja ennen kaikkea tulomuuttoon. Tampereen tekstiiliteollisuutta ja konepajoja ei olisi pyöritetty ilman kasvavan teollisuuskaupungin tänne vetämää työvoimaa.

Tärkeä osa Tampereen vetovoimaa on ollut aina se, että täällä ei ole laskettu sitä, kuinka monennen polven tamperelainen kukin on. Tampereen henkeen on kuulunut on kuulunut se, että kasvukaupungissa tulokkaat on laskettu porukkaan mukaan. Tämä on ollut sekä kasvun ja menestyksen edellytys että seuraus.

Tämän vuoden Tampereen päivää edeltävä viikko sai hienon alun Manse PP:n miesten pesäpallon Suomen mestaruudesta. Lähes koko muun pesäpallo-Suomen irvailema ”miljoona-Manse” ja ”ostojoukkue” oli paitsi kauden ilmiö myös pelillinen hallitsija. Irvailussa oli toki sen verran faktapohjaa, että pudotuspelien vakikokoonpanon ainoa Mansea ennen kahta Superpesis-kautta pelatulla viimeisellä Ykköspesis-kaudella edustanut pelaaja oli etenijäjokeri Timo Torppa. Muut – kentille palannutta, takavuosina Mansessa pelannutta ja täällä asuvaa Joonas Eirolaa lukuunottamatta – ovat tulleet Tampereelle kahden viime kauden aikana.

Huomioida kuitenkin sopii, että eri puolilta Suomen tulleiden monien suurten pesäpallopersoonallisuuksien – joidenkin mielestä jopa isojen egojen – Manse PP oli lopulta pudotuspelien yhtenäisin joukkue. Ei ole ehkä sattumaa, että tämä onnistui juuri Tampereella. Tampereella on historiaa tulokkailla menestymisestä ja hyvä ilmapiiri siinä onnistumiseen. Tamperelainen pesäpalloyleisö todisti myös sen, että täällä tulokkaatkin otetaan nopeasti omiksi.

Onnea vielä, Manse PP.