Lukijalta | Vihataanko Tampereella jalankulkijoita? – "Erään toisenkin merkittävän huolenaiheen Perttula on kirjannut: tämä on huono valaistus..."

Keskiviikkona ilmestyneessä Tampereen kaupungin asukaslehdessä 2/2021 sivulla 17 on mustalla präntätty: ”Tampereella on tehty hartiavoimin työtä turvallisuuden eteen”.

Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula linjaa samalla sivulla olevassa artikkelissa kaupunkilaisten kokemia turvattomuuden syitä. Yksi niistä on huumausaineet. On totta, että etenkin nuorten huumeongelmien kasvu ja häiriökäyttäytyminen niiden myötä, on tosiasia Tampereella – niin kuin se on lisääntyvässä määrin koko maassa.

Erään toisenkin merkittävän huolenaiheen Perttula on kirjannut: tämä on huono valaistus, josta johtajan mukaan tulee jatkuvasti palautetta kaupungin asukkailta.

Pitää toki paikkansa, että viinanjuontia on nopeassa tahdissa alettu korvaamaan erilaisilla huumausaineilla ja huono valaistus on ollut suuri ongelma aina 1800-luvulta lähtien.

Turvallisuusjohtaja Perttula ei mainitse mitään kahdesta kaikkein akuutimmasta turvattomuustekijästä, erityisesti Tampereen keskustassa eli sähköpotkulaudoista ja ratikkariemun mukanaan tuomista Hämeenkadun valottomat ylityspaikoista.

Näsäviisas tietysti ehdottaa nyt, että ainahan jalankulkija voi kiertää sadan metrin päässä olevan valo-ohjatun suojatien kautta, jos pelottaa!

Tässä kohtaa onkin ”näsällä” pähkinä purtavana!

Huonokuntoinen jalankulkija, jolla on jo kiire kadun ylityspaikan toisella puolen sijaitsevalle lääkärin vastaanotolle, on asiasta eri mieltä – tässä kohtaa onkin ”näsällä” pähkinä purtavana!

Hämmästyn suuresti, jos Tampereen kaupungilla ei ole koskaan kuultukaan potkulaudoista tai Hämeenkadun ylityspaikoista – näistä nykyajan kiljotiineista!

Arto J. Heinämäki

Tampere

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut