Lukijalta | Kumi palaa Lintuhytissä – "Metsä tuoksuu kesäillat bensiiniltä, pakokaasulta, poltetulta kumilta!"

Tervetuloa asumaan luonnonläheiseen Lintuhyttiin, Hervantajärven kainaloon!

Asuinmiljöö on pientalokeskeinen, muutama rivitalo. Harjakorkeudet eivät nouse taivaisiin.

Metsä kiertää asuinalueen reunoja ja luontopolut vievät metsän hiljaisuuteen – suomalaisen sielunmaisemaan, pyhään kirkkoon, jossa kuuluu lintujen laulut ja tuulen humina – tuoksu on pihkaa, sammalta ja niin ihanan raikasta ilmaa. Järvistä nouseva usva kulkeutuu iholle.

Näinhän sen pitäisi olla, mutta kun ei ole!

Metsä tuoksuu kesäillat bensiiniltä, pakokaasulta, poltetulta kumilta! Hiuksiin ja vaatteisiin tarttuva rasvaisen polttoaineen katku tulee lenkiltä kotiin tuliaisiksi!

Tampereen kaupunki on tehnyt valtavan virheen joko tieten tahtoen tai vahingossa perustaessaan asuntomiljöön tällaiseen paikkaan. Miksi laittaa ihmiset kärsimään ja kärvistelemään mainoslausein paikkaan, jossa asuntoaan ei voi kutsua kodiksi? Koti se ei ole vaan jokin välttämätön kämppä! Myyminenkö ainoa vaihtoehto?

Hiuksiin ja vaatteisiin tarttuva rasvaisen polttoaineen katku tulee lenkiltä kotiin tuliaisiksi!

Lähes joka ilta sulan kelin ajan moottoripyörät ja kiihdytysajoon tarkoitetut ajoneuvot rassaavat kumipyörät sulaen asfalttiin Lintuhytin läheisillä alueilla. Polunmäenkatu, Huppionmäenkatu, Ruskonkehätie, Ruskontie, Hervannantie... Aamulla jäljet puhuvat puolestaan, selittävät ilkkuen, miksi illalla kotiterassilla ei viitsitty istua iltaa, miksi yö oli yhtä kieputusta vuoteessa, miksi suututtaa ja miksi tuntuu niin helkkarin petetyltä asunnonomistajana.

Autokorjaamoita eli pajoja on alle kilometrin päässä Lintuhytistä useita! Siellähän niitä huonoksi menneitä renkaita sitten poltetaan pitkin poikin ehtoopäivästä aamutunneille. Kun normaalisti muiden pajojen hommat päättyvät niin moottorimiesten hommat alkavat. Ensin viritetään koneita eli kierrokset nousevat ja pakoputket paukkuvat. Tätä kestää ja kestää, sitten ajetaan, tehdään donitsia ja taas viritetään.

Poliisi valvoo – kuulemma! Yleisellä tiellä tapahtuva sooloilu moottoripyörillä pitää kieltää. Pitää uskaltaa kirjoittaa sakko, rikosilmoitus, lopettaa ympäristöä saastuttava ja häiritsevä toiminta! Sitä on poliisillakin työkalut desibelien mittaamiseen, pakoputkien puuttumisiin, takarenkaiden kulutuspintojen mittaamiseen – aina kun menee ns. laittomuuden puolelle niin kilvet pois, tilanne seis ja väki hajontaan.

Kiitos ja kumarrus asumisesta Lintuhytissä!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut