Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Pesäpallosiirto – "Manse PP:n ensi kauden värväyslista on herättänyt huomiota jo kuluneen kauden aikana. Yksi iso siirtouutinen varmistui jo keskiviikkona"

Tampereella on eletty syksyä kohti kiihtynyttä pesäpallohuumaa. Manse PP:n miehet pelaavat sunnuntaina kolmannen finaalin Kaupissa, johon tulijoita olisi useammankin stadionin kapasiteetin verran. Muualla Suomessa tunnustetaan nyt, että etukäteen syleksitty ostojoukkue on nostanut pesäpallon huomioarvoa koko maassa. Monen mielestä kaupunkijoukkueen menestys kylälajissa on parasta, mitä pesäpallolle on tapahtunut pitkään aikaan. Ja jos viitsii katsoa miljoona-Mansesta marmattamisen taakse huomaa, että tamperelaisessa juniorityössäkin on otettu harppauksia.

Manse PP:n ensi kauden värväyslista on herättänyt huomiota jo kuluneen kauden aikana. Yksi iso siirtouutinen varmistui jo keskiviikkona. Apulaispormestariksi valittu Matti Helimo (vihr.) kertoi luopuvansa Manse PP:n edustuspesäpallon puheenjohtajan tehtävistä tämän kauden jälkeen.

Helimon rooli on ollut huomattavasti suurempi kuin tavanomaisen seurajohdossa patsastelevan poliittisen keulakuvan. Toiminnanjohtajattomassa seurassa Helimo on kantanut ison vastuun kahden superpesisjoukkueen arjen pyörimisestä ja ennen kaikkea joukkueiden rakentamisesta.

Myös merkitys pesäpallobuumin pohjan luomisessa on ollut hyvin keskeinen. Helimon sinnikäs taustavaikuttajan rooli siinä, että Kaupin uusi pesäpallo- ja hiihtostadion toteutuu ja lopulta jopa selvästi suunniteltua isompana ja kalliimpana, oli merkittävä. Vielä suurempi taikatemppu olisi se, jos pari kautta sitten ykköstä konkurssiuhan alla pelannut Mansen edustusjoukkue on nyt pesäpallon supertähtihankintojen jälkeen taloudellisesti kestävästi vakaalla pohjalla.

Tämän jatkaminen apulaispormestarina olisi ajankäytöllinen mahdottomuus. Vielä suurempi mahdottomuus olisi se, että liikunta-asioista vastaava sivistyspuolen apulaispormestari toimisi pesäpalloseuran – edustuspesäpallonkin – johtotehtävissä, vaikka Helimo asiaa vielä Tamperelaisen haastattelussa heinäkuussa avoimena pitikin. Vetäytyminen pesäpallon keulakuvan paikalta – vaikka käytännön pakkoa ei olisikaan ollut – on päätöksenteon avoimuuden kannalta fiksua. Tilannetaju on poliitikolle tärkeämpää kuin pelkkä pykälien tulkinta. Kehut tästä.