Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Terveysturvallisuus onnistuu ilman koronapassia – "Loogista ei ole, että rokottamattomat olisivat uhka liikkuessaan yksityisen järjestämissä palveluissa"

Tapahtuma-alalla on syvä huoli siitä, milloin ovet voidaan avata. Poikkeuksellinen aika on jatkunut jo liian pitkään. Hallituksen koronatomia on leimannut epävarmuus, epätietoisuus, muuttuneet ohjeistukset ja erilaiset sulkutoimet.

Luotan vastuullisesti järjestettyyn toimintaan. Terveysturvallisuus on mahdollista toteuttaa ilman koronapassia.

Passin käyttöönotto ei tarkoita sitä, että jatkossa kaikki kaksi rokotetta ottaneet voisivat osallistua vapaasti yhteiskuntaan. Mahdollisesti useita uusintarokotteita tarvittaisiin passin voimassaoloon jatkossa.

Asiaan liittyy eettisiä ongelmia. Rokotteen ottamisen tulee mielestäni säilyä aidosti vapaaehtoisena. Rokotusten pitkäaikaisvaikutuksista ei ole kattavia tutkimuksia. Mahdollisia rokotehaittoja ei korvata. Koronapassi poistaa aidon vapaaehtoisuuden luomalla vahvan sosiaalisen paineen.

Haluan loogisia ratkaisuja. Loogista ei ole, että rokottamattomat olisivat uhka liikkuessaan yksityisen järjestämissä palveluissa.

Koronapassin sovelluskohteita luonnollisesti tultaisiin päivittämään. Kuka takaa sen, että jatkossa passia ei vaadittaisi vaikkapa ruokakaupassa käymiseen tai lasten koulussa käymiseen?

Tampereen kaupunginvaltuusto on hyväksynyt pormestariohjelman, jossa yhdenvertaisuus on yksi keskeinen teema. On olemassa vaara, että tulevaisuudessa ilman koronapassia oleva suljetaan yhteiskunnan ulkopuolelle. En kannata kansalaisten eriarvoistamista tai jakamista kahteen leiriin. Pidetään jatkossakin yhteiskunta turvallisena, vapaana ja hyvänä paikkana meille jokaiselle.

Marika Puolimatka

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Tampere