Lukijalta | Yksikin koronaviruksen uhri on aivan liikaa! – "Olemme vihaisia niille jotka väittävät että koronaa ei ole"

Tänä kesänä kuukausia pelkäämämme pommi tippui perheeseemme; osui ja upposi, ja se tuli puhelimen luurista yllättäen ja etukäteen varoittamatta.

Vaarille kerrottiin puhelimitse, että nuorimman tyttären poika oli sairastunut koronaan; tautiin jolta äärimmäisen tarkasti suosituksia ja varotoimia noudattaen olimme yrittäneet suojautua.

Vaan eihän meidän toimintamme voinut vaikuttaa nuoren miehen sairastumiseen; emme olleet tavanneet koko koronaepidemian aikana.

Jossain ei oltu välitetty annetuista määräyksistä ja suosituksista niin, että korona löysi otollisen kohteen nuoresta, rokottamattomasta kolmikymppisestä perusterveestä kolmen pienen pojan isästä. Isä oli rokottamaton siksi, että hän oli liian nuori saamaan kesäkuussa ensimmäistäkään rokotusta.

Pian tartunnan jälkeen lasten isä joutui teholle, missä hän sai parasta ja tehokkainta saatavilla olevaa hoitoa.

Koronan delta-variantti ei hellittänyt otettaan, vaan hyökkäsi kaikella voimalla nuoren miehen sisällä oleviin elimiin vaurioittaen niitä. Kaikki mahdollinen yritettiin yli kuukauden tehohoitojakson aikana tehdä, mutta korona vei voiton, otti omansa ja kolmen pienen lapsen isä poistui iäksi poikiensa elämästä.

Kolmen pienen lapsen isä poistui iäksi poikiensa elämästä.

Olemme vihaisia, vihaisia kaikille niille, jotka vähättelevät ja väittävät, että koronaa ei ole tai, että tauti on kuin vuosittaiset influenssa-aallot.

He sanovat, että kuoleehan moni influenssaankin, mutta tauteja ei voi verrata keskenään. Koronasta tiedämme median ja uutistoimitusten kertomana, että tartunnalta voi välttyä ja välttää tartuttamasta lähimmäisiämme noudattamalla terveydenhuollon antamia ohjeita ja ottamalla tarjolla olevan koronarokotuksen. Ohjeiden luulisi olevan jo jokaisen niin Suomen kuin maailman kansalaisenkin tiedossa.

Sinä joka vielä vähättelet ja raukkamaisesti valehtelet koronasta; sinua pyydän kuvittelemaan itsesi pienten isättömien poikien ja ainoan poikansa menettäneen äidin asemaan.

Silloin varmasti ymmärrät, että yksikin koronan uhri on liikaa. Omalla käyttäytymisellä voimme kaikki vaikuttaa siihen, että emme tartuta koronatautia lähimmäiseemme – tautia, jonka seurauksena voi olla kuolema.

Hannu Stenberg

koronaan kuolleen vaari

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut