Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Linjaston kehitystyö jatkuu – "Nysse haluaa kannustaa niin Risto Moisiota kuin muitakin osallistumaan..."

Risto Moisio kirjoitti Tamperelaisessa 4.9. joukkoliikenteen monimutkaistumisesta.

On totta, että uusien liikennemuotojen tulo ja linjaston muuttuminen voi aiheuttaa hämmennystä. Selkeät asiavirheet esimerkiksi reitteihin ja maksamiseen liittyen haluamme kuitenkin korjata.

Vuohenojalla ei ole ratikkapysäkkiä, mutta Messukyläntien pysäkeiltä pääsee rautatieasemalle suoraan ja vaihdotta linjalla 6. Reitti kulkee Iidesrannan kautta Koskipuistoon ja rautatieasemalle. Keskustorille Vuohensillan bussipysäkeiltä pääsee suoraan linjoilla 9, 19 ja 40.

Yksityisauto ja taksi eivät suinkaan ole ikäihmisten tai vaikeasti liikkuvien ainoa mahdollisuus keskustassa liikkumiseen. Jos pysäkkivälit tuntuvat liian pitkiltä, kannattaa kokeilla palveluliikennettä. Palveluliikenteellä pääsee helposti lähipalveluiden pariin kuten kauppaan, päivätoimintaan tai lääkäriin.

Palvelubusseissa voidaan myös huomioida matkustajien erityistarpeet. Matkan voi maksaa Nyssen lipputuotteilla.

Ratikassa kertalippua ei voi ostaa käteisellä, mutta digiasiointi ja kännykällä maksaminen eivät ole ainoita vaihtoehtoja. Matkakortilla voi maksaa myös ratikassa kertamaksun (arvolippu) ja matkakorttia voi ladata käyttäen käteistä. Pankkikortin lähimaksukin on käytössä. Lähimaksu on erityisesti ulkopaikkakuntalaisille satunnaisille kävijöille helppo maksamisen vaihtoehto.

Tampereella joukkoliikennettä suunnitellaan niin nuorille kuin vanhemmillekin.

Pysäkeillä oleva linjakartta on ohjeellinen, ja sen tarkoituksena on tarjota ensitieto siitä, mihin pysäkiltä pääsee, ja mitkä linjat pysäkkiä käyttävät. Itse pysäkille oman matkareitin suunnittelua ei kannata jättää. Siihen parempia työkaluja ovat esimerkiksi Nyssen nettisivut ja reittiopas. Myös Nyssen asiakaspalvelusta voi tarvittaessa pyytää apua.

Nysse haluaa kannustaa niin Risto Moisiota kuin muitakin osallistumaan yhteisen joukkoliikennelinjaston suunnitteluun. Tampereella joukkoliikennettä suunnitellaan niin nuorille kuin vanhemmillekin.

Uusittu Nysse-linjasto otettiin käyttöön kuukausi sitten 9.8., mutta kehitystyö jatkuu. Palautetta ja konkreettisia korjausehdotuksia kannattaa esittää, ja niitä hyödynnetään Nyssen suunnittelussa tulevien liikenneratkaisujen osalta.

Kehitysehdotuksia otetaan vastaan osoitteessa nysse.fi/palaute tai asiakaspalvelussamme Frenckellinaukio 2 B.

Hanne Tamminen

viestintäsuunnittelija

Nysse