Kolumni Koronapassille kohteliaasti kiitos ei – "Entä jos tulevaisuudessa ilman koronapassia ei pääse lasten ja nuorten harrastuksiin?"

En puhu tätä pelkästään poliitikkona, vaan myös tavallisena, tavallista arkea elävänä ihmisenä.

Olemme Suomessa niin kansakuntana kuin perheinä ja yksilöinä jakaantumassa leireihin, rokotettuihin ja rokottamattomiin, hyviin ja pahoihin.

Onneksi Suomessa olemme tähän asti olleet yhtenäinen maltin kansa. Tiettyihin ylilyönteihin ja massiivisiin yksilönvapauksien rajoittamisiin ei meillä olla lähdetty mukaan. Rokotepakkoa meillä ei ole koskaan ollut, eikä pidäkään olla.

Valistuksen voima riittää. Jokaisella tulee olla oikeus suojata itsensä rokotteella... tai olla suojaamatta.

Yksilön itsemääräämisoikeutta ei siis tule rikkoa, etenkään kun koronarokotteen pitkäaikaisvaikutuksista lapsille tai aikuisille ei ole mitään tietoa.

Sivistyneestä, länsimaisesta oikeusvaltiosta ei pidä muutamassa vuodessa tulla armeijan valvomaa poliisivaltiota.

Tulemme maksamaan ja kärsimään kotiinsa lukittujen lasten, nuorten ja ikäihmisten syrjäytymisestä ja mielenterveysongelmista monta vuosikymmentä

Rokotepassiin emme ole vielä Suomessa lähteneet mukaan. Tosin passin toimivuus saattaa sittenkin olla kyseenalainen, koska jo nyt on alettu epäillä, että myös rokotetut voivat tartuttaa koronaa edelleen.

Rokotepassikin pitäisi alinomaa uusia, koska nykytiedon mukaan saatetaan tarvita tehosterokotuksia puolen vuoden välein. Jos passi otetaan käyttöön, ei mikään estä uusien varianttien pelossa vaatimasta passia vaikkapa kaupassa tai töissä käymiseen.

Suomessa oli 602 koronaan liittyvää kuolemaa vuonna 2020. Lihavuuteen puolestaan kuolee painonhallinnan asiantuntija professori Pertti Mustajoen mukaan vuosittain 6 000 ihmistä. Alkoholi tappaa Suomessa noin 2000 ihmistä vuodessa.

Tupakka tappaa noin 5 000 suomalaista vuosittain. Saammeko tulevaisuudessa myös lihavuus- alkoholi- ja tupakkapassin estämään tehohoidon kapasiteetin ylityksiä?

Vakavimmat seuraukset koronapassista tulee lapsille. Entä jos tulevaisuudessa ilman koronapassia ei pääse lasten ja nuorten harrastuksiin? Tai kavereitten kanssa hampurilaisravintolaan syömään?

Tulemme maksamaan ja kärsimään kotiinsa lukittujen lasten, nuorten ja ikäihmisten syrjäytymisestä ja mielenterveysongelmista monta vuosikymmentä. Koronapassille kohteliaasti kiitos ei!

kirjoittaja on Tampereen perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut