Kolumni Pormestariohjelma vie eteenpäin – "SDP:lle tärkeä harrastustakuu etenee"

SDP:n, kokoomuksen ja RKP:n, vihreiden, keskustan ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmien laatima pormestariohjelma työstettiin hyvässä yhteishengessä kesän aikana. SDP:n kädenjälki näkyy vahvasti pormestariohjelmassa. Meille oli tärkeää turvata kaupungin kasvu sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla.

Ensinnäkin talous- ja työllisyyslinjaukset ovat kannatettavia. SDP:lle on tärkeää, että talouden tasapainosta pidetään huolta ja varmistetaan sen toteutuminen SOTE-uudistuksen jälkeen. Silloin arvioidaan kaupungin tulot ja menot. Työllisyyden parantaminen on aivan keskeisessä roolissa niin talouden kuin sosiaalisen kehityksen näkökulmasta.

Toiseksi pormestariohjelmassa luvataan tehdä merkittävät panostukset koulutukseen. Huomiota kiinnitetään niin varhaiskasvatukseen, perusopetukseen kuin toisen asteen koulutukseen. SDP:n pitkään tavoittelema oppivelvollisuuden pidentäminen etenee portaittain, ja on tärkeää turvata riittävät voimavarat uudistuksen käytännön toteutukseen.

Kolmanneksi ohjelmasta löytyy useita tavoitteitamme kaupungin sosiaalisen ja ekologisen kestävyyden edistämiseksi. Sosiaalista kestävyyttä edistetään mm. torjumalla asuinalueiden eriytymistä ja panostamalla mielenterveyspalveluihin sekä poistamalla pitkäaikaisasunnottomuus. Ekologista kestävyyttä edistetään mm. pitämällä kiinni kaupungin hiilineutraaliustavoitteesta vuoteen 2030 mennessä.

Neljänneksi vapaa-ajan palvelut ovat vahvasti esillä ohjelmassa. SDP:lle tärkeä harrastustakuu etenee. Jatkossa myös pienituloisten perheiden lapsilla on varaa harrastaa. Liikuntapaikkoihin satsataan rakentamalla mm. frisbeegolfratoja, skeittiparkkeja, ulkokuntosaleja ja tekonurmikenttiä eri puolille kaupunkia.

Viidenneksi SOTE-uudistus toteutuu vihdoin vuoden 2023 alussa, jolloin sote-palvelut siirtyvät uusien hyvinvointialueiden vastuulle. Uudistus merkitsee paitsi merkittävää muutosta sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiseen, myös mullistusta kuntakenttään. Kaupunki kuitenkin vastaa sote-palveluiden järjestämisestä palveluiden siirtymiseen saakka. Näin ollen myös sosiaali- ja terveyspalveluihin on tehtävä satsauksia ja vähennettävä hoitovajetta.

kirjoittaja ja kaupunginvaltuutettu ja SDP:n Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja

SDP:lle tärkeä harrastustakuu etenee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut