Pakina Hei meitä huijataan – "Hiljattain laskin pelkästään Hallituskadulla puolisen tusinaa karvankatkaisuliikettä"

Nyt se alkoi. En tarkoita ratikkaliikennettä, vaan suurta huijausta ratikan väristä. Taannoin siitä järjestetttiin oikein yleisöäänestys, ja annettiin ymmärtää että väriksi otetaan eniten kannatusta saanut. Koeajan reittiä sahasivatkin voittoisat punamustat cityjunat.

Vaan kuinkas sitten kävikään.

Kun liikennöinti virallisesti käynnistyi, työntyi raiteille kuin tyhjästä ainakin violetti, sininen ja pinkki ratikka. Ilmeinen selitys lienee, että kaupunki on taas antanut pikkusormen kaupallisuuden pirulle ja myynyt ratikannahkan mainostajille ja heidän väripaletilleen pettäen näin aiemman sopimuksensa kansalaisille.

Tosin kaupunki huijasi meitä samalla tavalla jo viisi vuotta sitten koko liikennejärjestelmän nimestä päätettäessä. Siitä järjestettiin kilpailu. ”Tampereen joukkoliikenne etsii itselleen uutta nimeä. Nysse ja TKL eivät kelpaa, sillä nysse viittaa pelkkiin busseihin ja TKL on jo käytössä olevan bussiyrityksen nimi.” Näin meille kerrottiin... ja simsalabim, vastoin ohjeita Nyssehän siitä tuli kuin tulikin.

Nyt minua on alkanut askarruttaa näita paikallisia pikkuhuijauksia paljon suurempi kysymys. Onko meitä ”lopaalisti” sumutettu myös ilmastokeskustelussa? Ainakin tuntuu siltä, että ilmaston lämpenemisen sijaan meitä onkin uhkaamassa jääkausi.

Muista, että tulevaisuutesi on karvan varassa.

Eläinkunnasta saatujen kokemusten mukaan kehon rasvakerros ja karvapeite lisääntyy, kun odotettavissa on erityisen kylmä talvi. Ihminen on osa eläinkuntaa, vaikka siitäkin jotkut salasiittoteoriat esittävät toisenlaisia sometteita.

Merkit muutoksesta kohti kylmää ovat kuitenkin kaikkien nähtävissä.

Pikkuhiljaa on ihmisten, ainakin tamperelaisten, vyötärönympäryksen lisäksi myös karvapeite alkanut kasvaa.

Mistäkö sen tietää? Miksi muuten olisi viime aikoina ilmestynyt kivijalkapartureita katukuvaan kuin kurtturuusuja kukkatarhaan.

Hiljattain laskin pelkästään Hallituskadulla – 400 metrin matkalla Hämeenpuistosta Huberin taloon – puolisen tusinaa karvankatkaisuliikettä. Toinen mokoma on vielä kasvuston taivutukseen ja suojaväritykseen erikoistuneita salonkeja.

Muista, että tulevaisuutesi on karvan varassa.

kirjoittaja on karvanaamainen tamperelainen käsikirjoituskoneenkuljettaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut