Kolumni | Korjausliikkeitä päättäjiltä – ihmisten on oltava keskiössä

Uusi kaupunginvaltuusto on tarttunut toimeen. Ihmiset ja ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamisen on oltava keskiössä ja yritysten, ympäristön ja talouden hyvinvoinnin on siihen tiiviisti linkityttävä. Työtä ohjaa yhdessä työstetty laaja pormestariohjelma, jota toteutetaan talouden sallimissa rajoissa.

Ihmisten Tampere – mahdollisuuksien kaupunki. Sellaisena Tampereen halutaan avautuvan jokaiselle kaupunkilaiselle ja täällä vierailevalle. Sen eteen on tehtävä työtä.

Kaupungissa on ja tänne halutaan lisää työpaikkoja. Monille aloille tarvitaan lisää osaavia työntekijöitä ja pitovoimaa tarvitaan joka väliin. Työntekijöistä on pidettävä hyvää huolta.

Työhyvinvointiin, työympäristöön, ilmapiiriin ja joustavuuteen työpaikoilla ja hyvään johtajuuteen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota ja niihin on satsattava. Ne tulevat olemaan iso kilpailuvaltti tulevaisuudessa. Jokaisen työyhteisöön kuuluvan panos vaikuttaa.

Työntekijöiden riittävä määrä on edellytys tasapainoiselle työnteolle ja työssä viihtymiseen vaikuttaa myös työn vaativuutta vastaava palkka. Kaupungin, oppilaitosten ja työpaikkojen lisäksi työmarkkinajärjestöjen ja valtiovallan panoksia tarvitaan.

Esimerkiksi terveydenhuoltoon tarvitaan merkittävästi lisää osaavia ammattilaisia ja tässä myös kokeneiden, jo eläköityneiden tärkeä osa-aikainen panos olisi joustavasti mahdollistettava.

Korjausliikkeitä tarvitaan monella tasolla.

Poliisisektorin tilanteen korjaamiseen eivät paikalliset toimet riitä vaan tarvitaan pikaisesti hallituksen toimia niin henkilö- kuin euroresurssien merkittäväksi lisäämiseksi.

Muuttuneeseen toimintaympäristöön ja lisääntyneitä tehtäviä hoitamaan tarvitaan lisää poliiseja.

Poliisien omasta jaksamisesta, työhyvinvoinnista on myös kyettävä pitämään huolta – myös tämä edellyttää lisää poliiseja käytännön työhön. Perustutkinnat tulee tehdä ja saada tehtyä kohtuullisessa ajassa. Nythän resurssipulan vuoksi osa jutuista jätetään kokonaan tutkimatta ja monet uhkaavat vanheta tutkinnan aloituksen viivästyessä.

Korjausliikkeitä tarvitaan monella tasolla. Toivottavasti niitä saadaan pikaisesti.

kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja (kd.).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut