Pääkirjoitus Houkuttelevampi junaliikenne

Tesoman uusi seisake avattiin maanantaina juhlallisin menoin.

Ensimmäinen juna pysähtyi seisakkeella jo ennen kuutta aamulla.

Tesoman seisakkeelta kestää junalla Tampereen keskustaan 8–11 minuuttia junasta riippuen. Nokialle pääsee kuudessa minuutissa. Bussilla vastaava matka molempiin suuntiin kestää parikymmentä minuuttia. Työmatkasta voi siis saada nipsaistua puolet pois – etenkin, jos asuu lähellä asemaa.

Liikenne on yksi keskeisistä teemoista myös uudessa pormestariohjelmassa. Ja varmasti yksi niistä, joka herättää eniten tunteita. Anna-Kaisa Ikosen pormestariohjelmassa todetaan, että ”Tampereen liikenteen edunvalvontakärkiä ovat asemakeskus ja henkilöratapihan uudistaminen, pääradan perusparantaminen, 9-tien perusparannus, Vaitinaron eritasoliittymä ja lähijunaliikenteen kehittäminen”.

Pormestariohjelmassa todetaan myös, että joukkoliikenteen tule olla nykyistä houkuttelevampaa. Toisaalta todetaan, etteivät ratkaisut saa luoda estettä yksityisautoilulle. Mukana ohjelmassa ovat myös ratikan jatkot Koilliskeskukseen ja Härmälään.

Ohjelmassa todetaan myös, että ”lähijunaliikenteessä tulee siirtyä kokeiluvaiheesta laajempaan käyttöönottoon”. Erityisesti vihreät ovat pitäneet lähijunia julkisuudessa esillä ja kaivanneet muun muassa lättähattuja takaisin.

Kun on kyse liikenteestä, on mahdoton miellyttää kaikkia. Jokaisen oven eteen ei voi päästä sekä autolla että ratikalla. On kuitenkin ymmärrettävää, että liikenneratkaisut huolestuttavat ja mietityttävät. Tampereella ratikan käyttöönotto mullisti monta bussilinjaa eikä palvelu välttämättä parantunut joka paikassa. Nämäkin huolet on kuultava ja otettava tosissaan. Nopeus ja sujuvuus ovat monelle tärkeitä kriteereitä, kun valitaan liikennevälinettä, jolla matkaan lähdetään.

Uutispäällikkö

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut