Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Schafeitel vastaa Torkkolalle: Golfkenttä keskustassa on Tampereen vetovoimatekijä – "Varsinkin ikäihmisillä eliniän odote on paljon pidempi..."

Vuosien väännön jälkeen golfkentän tulevaisuus alkaa varmistua. Kentän siirto on kirjattu pormestariohjelmaan. On hienoa, että golfkenttä säilyy lähellä keskustaa ja tulee vielä raitiotiereitin varteen.

Vasemmistoliiton varavaltuutetun Sinikka Torkkolan mielestä näin ei pitäisi olla (Tamperelainen 14.–15.8.2021).

Golfkenttä lähellä kaupunkia on yksi Tampereen parhaista vetovoimatekijöistä. Se on myös matkailuvaltti. Teiskontien reuna on tarkoitus jättää asuntotuotannolle ja siirtää kenttää taaemmaksi Alasen järven taakse entisille peltosaroille, joissa nyt kasvaa nuorta puustoa. Se alue ei edes kuulu Kaupin metsään. Alueella on myös luontoarvoja. Ne on tarkoitus säilyttää, kenttä antaa siihen mahdollisuuden. Nyt niitä pääsee myös näkemään. Klubitalo jäisi paikalleen ja suuri osa nykyisistä väylistä.

Golfharrastus on räjähdysmäisesti kasvanut. Siitä on tullut kansan urheilua ja erinomainen liikuntamuoto. Se on koronaturvallinen laji, ei lähikontakteja. Erityisesti nuoriso on näyttänyt ottavan lajin omakseen. Tammer-Golfin jäsenmäärä on kasvanut äärirajoilleen. Tarvittaisiin itse asiassa yhdeksän reikää enemmän, jotta voitaisiin pelata vaihtelevasti kahdella kentällä. Se myös mahdollistaisi jäsenmäärän kasvattamisen. Tulevaisuudessa golfkentälle pääsee raitiovaunulla, pysäkki tulee kohdalle. Kentän suosio tulee vaan kasvamaan. On käsittämätöntä, että joku voi tälläista hanketta ja harrastusta vastustaa ideologisista syistä. Tampereen kaupunkialueella on satoja hehtaareja metsiä, joista aika iso osa on jo suojeltu.

Golfilla on myös hyviä terveysvaikutuksia, 10 kilometrin lenkki ja viiden tunnin kesto raikkaasssa nurmikon tuoksuisessa luonnossa, on liikuntasuoritus parhaasta päästä. Tutkitusti on todettu, että varsinkin ikäihmisillä eliniän odote on paljon pidempi kuin verrokkiryhmällä, joka ei golffaa.

Kaavoitusta pitäisi kiirehtiä, jotta kentän rakennustyö saataisiin mahdollisimman nopeasti käyntiin. Vie aikansa, ennenkuin uudet väylät ovat pelikunnossa.

Tampere sai hienon pormestariohjelman, jossa myös golfharrastuksen jatkuminen Tampereella taataan. Golfkenttä säilyy ja kehittyy. Perussuomalaiset olivat myös rakentamassa pormestariohjelmaa ja hyväksyivät sen vaikka meitä ei koalitioon huolittukaan. Täältä tullaan rakentavalla oppositiopolitiikalla.

Yrjö Schafeitel seniori, varavaltuutettu (ps.)