Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kadulla tai putkassa ei ilmastonmuutosta torjuta – "Elokapina-väki, kanavoikaa ahdistuksenne oikeaksi toiminnaksi"

Hämeenpuiston ja Satamakadun risteyksessä Elokapina järjesti liikenteen tukkivan mielenosoituksen 14.8. Mielenosoittajista Elsi Sloan arveli tällä toiminnalla olevan vaikutusta ja hän on valmis haastattelujen perusteella menemään putkaan asian puolesta.

Onko Elokapinalta jäänyt huomaamatta, että ilmastonmuutoksen torjunnan kiireellisyyden tajuaa sokea Reettakin, ellei ole umpikuuro? Siksi paljon se on mediassa esillä. Mielenosoitukset eivät enää tietoisuutta lisää, mutta lamaannuttavaa ahdistusta ne lisännevät.

Kadulla tai putkassa ei ilmastonmuutosta torjuta vaan tekemällä jotain konkreettista kuten minä.

Pyöräilin kuuden kilometrin työmatkat läpi vuoden jopa -28 asteen lämpötilassa. Eläkkeellä pyöräilen kaupungissa edelleen asioimassa ja kaupassa. Autolla ajan vain maalle julkisen liikenteen puuttuessa. Laitatin lapsuudenkotiini maalämmön 2012, omakotitalooni ilma-vesilämpöpumpun 2013, kotona syömme paljolti kasvispitoista ruokaa ja itse poimimiani marjoja ja niin edelleen.

Olen kotoisin pientilalta. Kun sade uhkasi kuivien heinien kastuvan seipäillä, en 15-vuotiaana mennyt maantielle istumaan ja huutamaan, että heinät on saatava suojaan, vaan hain ne suojaan. Olen pienestä pitäen tottunut tekemään. Jo 6-vuotiaana harvensin lantun taimia.

Elokapina-väki. Olette oikealla asialla. Kanavoikaa ahdistuksenne oikeaksi toiminnaksi maapallomme elinkelpoisuuden säilyttämiseksi suurellekin ihmismäärälle. Kadulla istumalla se ei onnistu.

Risto Moisio Tampere