Lähete hammaslääkärille – "Nyt jännitän seuraavaa käyntiä, joko nyt päästään asiaan..."

Ennen kuin aloitan sanon, että Tampere on hyvä paikka asua, voittaa muun muassa Helsingin, jossa 10 vuotta asuin.

Monien silmäleikkauksien ja rahatilanteen parannuttua päätin laittaa hampaat kuntoon, olivat edellämainituista syistä hieman rempallaan. Alkukesästä sain ajan Kaukajärvellä. Puoli tuntia lääkäri kaiveli hampaita ja totesi, että juu sun pitää mennä hammaslääkärille. Sain lähetteen ja menin täynnä pelkoa kivusta ja särystä hammaslääkärille. Mies lääkäri apulaisineen toivotti tervetulleeksi ja sanoi että nyt tarkastetaan hampaat. Noin 20 minuuttia kuuntelin kun sanottiin: poistetaan, poistettu, poistetaan, poistettu, muovia, amalgaamia, kariesta. Lopuksi hän sanoi, laitetaan lähete hammaslääkärille.

Sain ajan. Nyt jännitän seuraavaa käyntiä, joko nyt päästään asiaan, esimerkiksi huonojen hampaiden poistoon.

Olen asunut monessa paikassa ja kaupungissa Suomessa. Yleensä ensimmäisellä käynnillä tarkastettiin hampaat, usein paikattiin akuutein hammas.

Olen 60-vuotias mies, elän markkinatuella, joudun miettimään miten rahani käytän.

Pidän kovasti ratikoista, todella hienoa että ne alkavat liikkua täällä. Ei kai sentään tätä ja muitakin rahan reikiä paikata ylimääräisillä hammaslääkäri yms. käynneillä. Toivon että ei.

Klaus Kokko

Tampere

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut