Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Hieno päätös urheilu-uralle

Nokialainen Mira Potkonen palasi maanantaina Tokion olympialaisista Suomeen pronssimitali kaulassa. Lentokentällä Potkosta odotti perhe ja muu vastaanottokomitea ja onnitteluita sateli ansaitusti. Nyrkkeilijän koti täyttyi kukkasista niin, että maljakoita piti hakea naapureiltakin.

Potkosen välieräottelua seuranneet näkivät, kuinka Potkonen ottelun jälkeen alkoi itkeä pettymystään jo kehässä. Tässä lehdessä Potkonen kertoo, että pahin vaihe kesti vuorokauden. Nyt hän kertoo jo osaavansa arvostaa himmeämpää mitalia.

Potkonen lähti Tokioon tavoitteenaan kultamitali. Se jäi saavuttamatta, mutta tulos ei ollut nytkään huono. ”Mitali oli hieno saavutus ja se oli kovan työn takana”, urheilija itse kuvailee tässä lehdessä. Pronssimitalistinakin hänestä tuli kuitenkin ensimmäinen suomalaisnainen, joka on voittanut olympiamitalin kaksissa perättäisissä kesäolympialaisissa. Rion olympialaisissa vuonna 2016 Potkonen oli pronssillaan Suomen joukkueen ainoa mitalisti.

Saavutus on kova. Potkonen aloitti kuntonyrkkeilyn 1990-luvun lopulla ja aloitti kilpauran vasta 28-vuotiaana vuonna 2008. Valmentaja Maarit Teurosella on ollut oma, merkittävä osansa Potkosen mukana. 40-vuotiaasta urheilijasta tuli Tokiossa myös kaikkien aikojen vanhin nyrkkeilyn olympiamitalisti. Tokiossa hän kilpaili poikkeusluvalla, sillä olympialaisten siirron takia hän olisi ollut liian vanha kisaamaan. Ikärajaa siirrettiin väliaikaisesti vuodella.

Urheilu-uransa Tokion olympialaisiin päättänyt Potkonen on monelle nuorelle – ja vähän vanhemmallekin – esikuva ja suunnannäyttäjä. Kaikista ei voi tulla olympianyrkkeilijöitä tai -urheilijoita, mutta jokainen voi löytää iloa ja riemua liikunnasta ja urheilusta. Menestyäkin voi, vaikka lajia ei olisi aloittanut ennen kävelemään oppimista.

Uutispäällikkö