Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Me tarvitaan nettiajokortti! – "Olen senikäinen, että saan joka päivä Facebookissa kaveripyyntöjä feikkitileiltä..."

Olen sen ikäinen, että saan joka päivä Facebookissa kaveripyyntöjä feikkitileiltä. Juu, juuri näiltä rikkailta amerikanupseereilta ja kirurgeilta, jotka ovat jääneet leskeksi. He ovat kuulemma ihastuneet nähtyään kuvani.

Yhteinen elämä siintää jo horisontissa, mutta jokin pikku rahasumma tarvitaan, jotta YK päästää hänet lomalle luokseni, tai mitä nyt milloinkin. Käyn ilmiantamassa nuo tilit, mutta uskomatonta kyllä, moni nainen alkaa juttelemaan, ihastuu ja toden totta lähettää rahaa – siis ihmiselle, jota ei ole koskaan tavannut! (Googlaa romanssihuijaus, jos ei kuulosta tutulta.)

No, tosiasiassahan amerikkalainen, ökyrikas kirurgi ei ihastu suomalaiseen keski-ikäiseen, pienituloiseen naiseen kuvan perusteella. Viestien takana on rikollisjengejä Intiassa ja Nigeriassa.

Kavereitani on muuten naurattanut, kun heidän hymynsä on kuulemma lumonnut miehen, vaikka heidän profiilikuvanaan on ollut koira.

Miehille taas tulee deittisivujen kautta viestiä, että kuuma nainen on innokas tapaamaan, mutta pyytää siirtymään toiselle sivulle juttelemaan. Toisella sivulla joka viesti maksaa, eikä juttelemassa välttämättä olekaan Minna, vaan Risto, joka tekee sitä työkseen. Facessa vähäpukeiset parikymppiset laittavat miehille kuvaa ja tapaamispyyntöä. Sama juttu, kuvan takana ei ole Olga vaan Igor, ja uhrilta tarvittaisiin rahaa, mieluummin nettipankkitunnukset, jotta kaunokainen pääsee tapaamaan häntä, ja sitten tili onkin tyhjä.

Lueskelen nettipalstoilta joka päivä myös kysymyksiä, kannattaako myydä räsymatto (!) ulkomaille, kun ostaja tarjoutuu lähettämään Fedexin lähetin tuomaan rahat kirjekuoressa ovelle.

Meidän kaikkien pitäisi suorittaa nettiajokortti.

Olen alkanut ajatella, että meidän kaikkien pitäisi suorittaa nettiajokortti, ennen kuin meitä päästetään nettiin.

Netissä kuka vain voi esittää aivan ketä vain. Mies naista, aikuinen teiniä, ulkomaalainen rikollisjengi sinun ihastunutta, varakasta sulhasta. Älä lähetä rahaa tuntemattomalle ”rakkaalle”. Jos sinulta pyydetään etumaksua sinulle myönnettävästä lainasta / voittamastasi lahjakortista / ovellesi pian saapuvasta rahakuoresta, se on huijaus. Aina.

kirjoittaja on nokialainen kaupunginvaltuutettu (vas.)