Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vanha bussilinja takaisin

Tampereen viihtyisyyttä ei rakennettu punaisilla kukkaruukuilla ja tuskin rakennetaan Keskustorin Kesäkeitaalla.

Viihtyminen ja turvallisuus luodaan sujuvan arjen kautta. Tässä tehtävässä tärkeä on joukkoliikenne. Virheitä sattuu, mutta vielä voidaan korjata.

Muun muassa Ali-Huikkaantieltä lopetetaan linja 80, joka on vuosia palvellut muun muassa alueen ikäihmisiä esimerkiksi Kotilinnasäätiön asuntojen läheltä Huikkaalla. Kyseisen säätiön kerrostaloja on siellä yhteensä seitsemän. Tärkeämpää tuntuu olevan ratikkaan siirtyvät matkustajamäärät ja bussin 80 siirtyminen palvelemaan linjaa Tampere-Ylöjärvi. Mummot ja vaarit siirtyköön ylämäki/alamäki-kokeiluun. Jyrkkyysmittaa minulla ei ole, mutta luisua voi lasketella talvella.

Tarjolla siis toistaiseksi vaihtoehto bussi 16, joka veisi tuolta mäen alta asiakkaat Teiskontielle ja siitä Taysin kampukselle vaihtamaan ratikkaan, jolla pääsee keskustaan tai jatkaa bussilla 16 Hakametsään. Toki on ihmisillä muitakin palvelutarpeita kuin juuri tuo. Vanha linja takaisin niin viihdytään ja päästään asioille keskustan tienoollekin. Vaikka vaivaisesti.

Takahuhdintiellä kulkevaa 29 on myös tarjottu, mutta sinne on jo liian pitkä matka, jos on jo vähänkin vaivoja tai liikuntarajoitteita. Ei liene aikaisemmat Hikivuoren muutoksetkaan tyydyttäneet siellä asuvia ikäihmisiä. Onko korjaustarvetta ollut?

Joukkoliikenteen mainostetun suunnitteluautomaatin tulokset pitäisi puolueettomasti tarkastella ja ottaa esiin kaikki joukkoliikenteeseen tulleet tekstiviestit ja asiaa koskeneet puhelut.

Sujuva arki ja mahdollisuus ainakin osittaiseen omatoimisuuteen on tärkeää. Ja säästää yhteiskunnan rahojakin. Tyytyväisiä voidaan olla ilman mitään viihdyttäviä virityksiä.

Marjatta Jokipolvi

Tampere