Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Tulevalta pormestarilta odotetaan rohkeita avauksia nuorten työllisyydestä

Tampere on ainut Suomen kuudesta suurimmasta kaupungista, jossa ei ole vielä käytössä kesätyöseteliä. Mielestäni tässä asiassa olemme jäämässä jälkeen muista suurista kaupungeista ja asiaan on puututtava mahdollisimman nopeasti.

Nuorten työllistymisellä olisi varmasti myös taloutta elvyttävä ja talouskasvua tukeva vaikutus. Odotankin nyt tulevalta pormestarilta rohkeita avauksia kosken nuorisotyöttömyyden ehkäisyä ja kesätyöseteleitä.

Nuorten työttömyysprosentti on varsinkin korona-aikana noussut, ja etenkin kesätöitä on ollut tänä ja viime vuonna vaikea saada.

Tampereen kaupunki tarjoaa vuosittain 750 kesätyöpaikkaa, mutta näistä vain 200 menee alle 18-vuotiaille nuorille. Kaupungin tulisi vähintään tuplata näiden kesätyöpaikkojen määrä, sillä niiden lisäämisellä olisi varmasti positiivista vaikutusta nuorten työllistymiseen etenkin kesäaikaan. Varsinkin tulevan konsernijaoston ja pormestarin tulisi tehdä töitä, jotta kesätyöpaikkoja olisi enemmän jo ensi kesänä myös kaupungin omistamiin ja hallinnoimiin yrityksiin.

Myös Tampereen nuorisovaltuusto on ottanut kantaa kesätöihin ja niiden lisäämiseen. Nuorisovaltuusto on myös tekemässä aloitteen kesätyö- ja kesäyrittäjyys-seteleistä. Toivon myös että nuorten työllistämistä vahvistavia toimia esitetään ja, että työllisyys on isossa roolissa Anna-Kaisa Ikosen (kok.) johdolla valmistellussa pormestariohjelmassa vuosille 2021–2025.

Varsinkin nyt, kun jälleenrakennamme taloutta, on tärkeää että työllisyystaso saadaan koronaa edeltäneen ajan tasolle ja ehkä jopa sitä paremmaksi, mutta se vaatii investointeja Tampereen vetovoimaisuuteen ja sitä, että yritykset haluavat investoida ja rakentaa uusia työpaikkoja tänne. Myös infrahankkeet kuten ratikka luovat lisää kotimaisia työpaikkoja.

Tulevan konsernijaoston ja pormestarin tulisi tehdä töitä, jotta kesätyöpaikkoja olisi enemmän jo ensi kesänä.

Myös yritysten rooli kesätöiden luojana on tunnistettava ja kaupungin tuleekin eri tavoin kannustaa yrityksiä palkkaamaan kesätyöntekijöitä ja tarjoamaan nuorelle se ensiarvoisen tärkeä ensimmäinen kesätyökokemus. Ties vaikka yritykset saavat tulevaisuudessa näistä kesätyöntekijöistä uutta työvoimaa. Se on työllistymisen alku.

Ei anneta Tampereen jäädä jälkeen kehityksen rattaista ja tehdään rohkeita, reteitä ja ennakkoluulottomia investointeja!

Eetu Hukkanen

Tampere