Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pääkirjoitus Työt jatkuvat – "Hakanen ripittää nykyisiä ammattivalmentajia muun muassa sunnuntailisien vaatimisesta pelipäiviltä"

Tässä lehdessä on kaksi juttua, joissa soi ainakin jonkinlainen jäähyväisten kaiku.

Alusta eli vuodesta 1995 saakka Suomen suurimman kaupunkifestivaalin järjestelyissä mukana ollut promoottori Timo Isomäki on kasannut bändikattauksen viimeiseen Tammerfestiinsa. Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtajana 34 vuotta toiminut Jarmo Hakanen saavuttaa tänään keskiviikkona ikäluokkansa ylimmän eläkeiän eli 68 vuotta.

Vaikka Isomäen päätyö on ollut artistikattauksen kasaamisessa, amurilaisesta tuli Jussi Santalahden jälkeen vuonna 2005 koko Tammerfestin keulakuva tapahtuman noustessa Suomen suurimmaksi kaupunkifestivaaliksi. Tämän lisäksi Isomäki on jättänyt jälkensä tamperelaiseen musiikkielämään muun muassa Yo-talon pitkäaikaisena toimitusjohtajana ja monien maailmantähtien keikkojen järjestäjänä. Nelonen Media Livelle siirtyneen Tammerfestin ja muiden kesäfestarien jälkeen Isomäki lupaa tuottaa musiikkitapahtumia jatkossakin ainakin oman yhtiönsä kautta. Toivottavasti mahdollisimman moni niistä virkistää nimenomaan tamperelaista live-elämää tulevina vuosina.

Liikuntaneuvos Jarmo Hakasen kohdalla eläkeiän saavuttaminen tuskin tarkoittaa urheiluelämästä ja seuratyöstä irtautumista, mikä tämän lehden jutusta on luettavissa. Jutussa Hakanen ilmoittaa palaavansa jälleen seuran tavalliseksi vapaaehtoistyöntekijäksi ja ripittää nykyisiä ammattivalmentajia muun muassa sunnuntailisien vaatimisesta pelipäiviltä, kun junnujen isät ja äidit myyvät kentän laidalla makkaraa seuran talkootyönä. Urheilutyönkin tekijä on palkkansa ansainnut, mutta vaatimukset eivät saa olla ristiriidassa vapaaehtoistyön arvomaailman kanssa. Tiukasta kannanotosta voinee päätellä myös sen, että suorasanaisuudestaan tunnettu Hakanen tuskin vaikenee eläkeiän jälkeisinäkään vuosina.

Isomäen ja Hakasen työpanos tamperelaisen kulttuurin ja urheilun saroilla on ollut suuri, joten kiitokset kummallekin ja syntymäpäiväonnittelut Jarmolle.

Ja kiitoksen koskevat tähänastista. Loppujen lopuksi jäähyväisistähän ei ole sittenkään kyse kummankaan kohdalla.